Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijzondere kunstweek in Schiedam

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persberichtBijzondere kunstweek in Schiedam

SCHIEDAM - De Dam in Schiedam vormt van 3 tot en met 8 september dit jaar het decor voor een bijzondere kunstmanifestatie. Tijdens deze week, voorafgaand aan het Open Monumentenweekend, zijn de kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats uit Rotterdam aan het werk in en om de oud-katholieke kerk op de Dam. Daarnaast is er een expositie van door de kunstenaars gemaakt werk te bewonderen.
Op vrijdagavond 7 september wordt er een veiling gehouden onder leiding van veilingmeester Victor Deconinck. De opbrengst is onder meer bestemd om materialen te kunnen kopen.
De kunstweek valt samen met het tienjarig bestaan van Galerie Atelier Herenplaats. Hier werken zestien kunstenaars met een verstandelijke handicap. Sinds de opening van het atelier werd er onder meer in Amsterdam, Bordeaux, Stockholm, New York en Tokio ge-exposeerd.
Eerder dit jaar verscheen het boek Kromme Krokodil over Galerie Atelier Herenplaats en de kunstenaars die er werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie