Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open discussie rapport commissie Wijffels provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
997135200

Open discussie over rapport cie Wijffels: toekomst voor de Veehouderij

Na de MKZ-crisis heeft de minister van LNV een denkgroep (commissie Wijffels) gevraagd hem te adviseren over de toekomst van de veehouderijsector in ons land. De commissie heeft in mei 2001 het rapport "toekomst voor de veehouderij, agenda voor herontwerp van de sector" gepresenteerd. Het rapport geeft een analyse van de huidige situatie in de sector met de weerbarstigheden die vernieuwingen tot nu toe in de weg hebben gestaan. Daarop volgende is een streefbeeld geschetst dat is uitgewerkt in een richtinggevende agenda. Deze moet leiden tot een duurzame dierlijke productiesector. De analyse en agenda zijn strategisch van aard en gaan niet in op de aspecten van uitvoering.

Veel van de voorgestelde maatregelen vallen niet onder het provinciale beleid. Op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en landschap kan de provincie wel werken aan de doelstellingen van Wijffels. Over hoe de ideeën van de commissie Wijffels kunnen worden doorgevoerd in het provinciale beleid willen GS een open discussie aangaan met de leden van de commissie Ruimte en Groen en Water en Milieu. Dit zal gebeuren tijdens de commissievergadering Ruimte en Groen op 3 september.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Karin Obdeijn, 030 - 258 2192 of per e-mail:
karin.obdeijn@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie