Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden Reineveldbrug gereed stelt brug weer open

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

23-08-2001

Reineveldbrug op 3 september weer open
Werkzaamheden aan brug bijna klaar

De werkzaamheden aan de Reineveldbrug naderen het einde. Als het weer mee blijft werken, wordt de brug over tien dagen opgeleverd. Vanaf maandag 3 september zal het verkeer na drie maanden afsluiting weer via de normale route het centrum van Delft kunnen bereiken.

De renovatie aan de brug is op 31 mei van start gegaan. Na het verwijderen van de tramleidingen, rails en bovenwerk is direct begonnen met de sloop van onderdelen van de brug, zoals de ontmanteling van het val. Dit werd in stukken gesneden en op grote pontons afgevoerd. Daarna zijn de peilers afgebroken tot aan de fundering. Hierop zijn nieuwe prefabpeilers geplaatst. Na het aanbrengen van de liggers en het bewegingsmechanisme kon het nieuwe val weer op haar plaats worden gebracht. De laatste weken werden gebruikt voor het aanbrengen van het betondek op de brug, het afstellen van het val en het inlijmen van de tramrails. Deze week wordt de bovenleiding aangebracht en de opritten geasfalteerd. Daarmee is het werk voltooid, op wat kleine afwerkingen na. De renovatie van de Reineveldbrug heeft slechts drie maanden geduurd.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie