Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nokia ondersteunt chipkaartfunctionaliteit in IP Clustering

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nokia ondersteunt chipkaartfunctionaliteit in haar IP Clustering VPN-portefeuille

Mobiele gebruikers genieten voortaan veilige, betrouwbare en gemakkelijke netwerktoegang met Nokia's uitgebreide VPN-aanbod

Leidschendam, 3 september 2001 - Nokia (NYSE: NOK) introduceerde vandaag een nieuwe reeks geavanceerde functies voor haar alom geprezen VPN-oplossingen. Deze nieuwe release, die ervan uitgaat de communicatiekosten te drukken en het investeringsrendement voor klanten te maximaliseren, biedt aanzienlijke verbeteringen op het vlak van toegang via Internet, PKI en managementfunctionaliteit voor de volledige lijn Nokia Crypto Clusters. Enkele specifieke uitbreidingen zijn de ondersteuning voor chipkaarten, externe PKI-ondersteuning voor een uitgebreide functionaliteit en client-ondersteuning op afstand voor IPSec-over-NAT (Network Address Translation).

Er worden voortaan chipkaarten gebruikt in combinatie met VPN's voor gebruikersauthenticatie op afstand, om een veilig en gebruiksvriendelijk alternatief te bieden voor de opslag van digitale certificaten en gevoelige informatie op de vaste schijf van een computer. Nokia's implementatie van een VPN-chipkaart biedt mobiele gebruikers de mogelijkheid om zich op een eenvoudige en veilige manier aan te sluiten op een Nokia VPN Gateway door hun persoonlijke chipkaart in de kaartlezer van de computer te steken en hun PIN-code in te voeren. De Nokia VPN Client software, die het digitaal certificaat op de chipkaart controleert, creëert onmiddellijk een gecodeerde tunnel naar het bedrijfsnetwerk. Aangezien alle vertrouwelijke authenticatiedetails op de chipkaart staan en niet op de computers zelf, kan men doeltreffend niet-geautoriseerde toegang voorkomen.

Nokia VPN maakt gebruik van een PKI-chipkaart die deel uitmaakt van Setec's SetCOSTM-productportfolio. Setec's PKI-chipkaart is een multifunctionele kaart die beantwoordt aan de ISO-norm en die 16 KB EEPROM bevat voor toepassingen. Deze kaart ondersteunt 1024 bit RSA-sleutels. De kaart kan intern in de kaart RSA-sleutels genereren en RSA berekenen. De vertrouwelijkheid van de RSA-privé-sleutels komt dus nooit in het gedrang.

"De integratie van een chipkaart in een VPN-oplossing biedt onbetwistbare voordelen. Een voor de hand liggend voordeel is de hoge veiligheidsgraad van een PKI-chipkaart - de persoonlijke privé-sleutels die gebruikt worden voor authenticatie en codering kunnen niet gekopieerd worden of in gevaar worden gebracht. Bovendien worden PKI-chipkaarten meer en meer gebruikt voor de beveiliging van e-mail- en webtoepassingen, voor veilige single sign-on en voor wettelijk bindende digitale handtekeningen. De VPN-gebruikersauthenticatie past perfect bij beveiligingsoplossingen die gebruik maken van de chipkaarttechnologie", aldus Lauri Pesonen, CTO en EVP van Setec, een leidinggevende leverancier van chipkaarten.

Een andere belangrijke nieuwtje van de Nokia VPN-oplossing is dat de Nokia VPN Gateways en Clients nu operationeel zijn in netwerken die Network Address Translation (NAT) uitvoeren. Deze verbetering biedt mobiele gebruikers de mogelijkheid om op afstand in te bellen op het netwerk via uiteenlopende netwerkomgevingen, bijvoorbeeld in hotels en op luchthavens. Voordien waren VPN-aansluitingen op afstand vanaf een NAT-apparaat onmogelijk, omdat de informatie over het IP-adres geconverteerd werd.

"Nokia's specifieke VPN-oplossingen zijn echt van A tot Z ontworpen met het oog op een maximale flexibiliteit en rentabiliteit en om het maximum te halen uit de meest geavanceerde VPN-beveiligingstechnologieën die beschikbaar zijn. Wij zetten deze traditie voort. De nieuwe functies die we nu introduceren helpen bedrijven dan ook om hun connectiviteit via het internet, een intranet of een extranet te beveiligen", aldus Bob Brace, vice president of marketing, Nokia Internet Communications.

Naast de ondersteuning voor chipkaarten en IPSec-over-NAT kondigt Nokia ook de volgende softwareverbeteringen aan zijn VPN-oplossing aan:


* Vereenvoudigd VPN-beheer. De verbeterde managementtools van de Nokia VPN-oplossing, die onder andere auditing- en SNMP-verbeteringen bevatten, helpen beheerders om implementatie- en beheerproblemen te overwinnen.


* Automatische ophaling van Certificate Revocation Lists (CRL's) van Certificate Authorities (CA) zoals Verisign, om te controleren of de certificaten die gebruikt worden in een Nokia VPN geldig zijn.


* On-line certificatieregistratie voor Nokia VPN Gateways en Clients. Gateways en Clients kunnen on-line een digitaal certificaat verkrijgen door hun publieke sleutel rechtstreeks te versturen naar een CA via SCEP (Simple Certificate Enrollment Protocol).


* Gebruikers op afstand die gebruik maken van de Linux FreeS/WAN IPSec V1.8-implementatie kunnen zich aansluiten op Nokia VPN Gateways.

Nokia's VPN-oplossingen zijn platformen die gebaseerd zijn op standaarden en ontwikkeld zijn voor speciale doeleinden. Aan groeibedrijven waar VPN's intussen een meer strategische businessrol spelen, biedt Nokia's assortiment specifieke VPN-oplossingen een hoge beschikbaarheidgraad met naadloze Active Session Fail-over en een dynamische verdeling van de werkbelasting. De oplossingen zijn bovendien schaalbaar om tegemoet te komen aan de meest veeleisende prestatievereisten op de markt. Nokia's specifieke VPN-oplossingen bestaan uit de Nokia VPN Client software, Nokia VPN Policy Manager en de Nokia VPN Gateways, met de modellen CC5205, CC5200, CC2500 en CC500.

Beschikbaarheid
Nokia's uitgebreide VPN-aanbod zal vanaf begin september 2001 beschikbaar zijn voor de volledige portefeuille van specifieke Nokia VPN-apparatuur (CC500, CC2500, CC5200, CC5205). Beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken.
Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

Voor meer informatie:
Nokia Internet Communications Europe
Claire Backhurst
Tel.: +44 7788 145460

Leads United
Jacqueline Schakenraad
Tel.: +32 3 466 01 88
E-mail: (jacqueline.schakenraad@leadsunited.com)


Leads United
The Engine for Business Communication
Lotte Herbots
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...