Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enkhuizen en hoorn ondertekenen contract ict-gebied

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

ENKHUIZEN EN HOORN ONDERTEKENEN CONTRACT OP ICT-GEBIED

Vorige week donderdag tekenden burgemeester drs. S.P.M. de Vreeze van Enkhuizen en burgemeester mr. P.M.G.P. Janssens in het stadhuis van Hoorn een contract waarin beide gemeenten een
samenwerkingsovereenkomst aangaan op ICT-gebied. Namens de leverancier van de software, de IT-onderneming Centric, was de heer P. Feuth bij de ondertekening aanwezig.

Samenwerking heeft als voordeel dat de aanwezige kennis en soft- en hardware van de gemeente Hoorn ook benut kunnen worden voor de gemeente Enkhuizen. De gemeente Hoorn heeft extra expertise kunnen aantrekken en de gemeente Enkhuizen hoeft geen personeel met specialistische kennis te werven.

Vorig jaar zijn door Enkhuizen en Hoorn de mogelijkheden van samenwerking op ICT-gebied onderzocht. Dit heeft er toe geleid dat de gemeente Enkhuizen het beheer en onderhoud van haar softwarepakketten bij de gemeente Hoorn heeft ondergebracht. Het gaat om de pakketten van bevolking, financiën, salaris, onderwijs, leerplicht, belastingen en uitvoering sociale dienst. Ook voor de bijkomende diensten in de ICT, met name voor cursussen, wordt zo veel mogelijk samenwerking gezocht. De beoogde samenwerking geldt voor een periode van vijf jaar. De overeenkomst bestaat uit een contract, een serviceovereenkomst en een financiële paragraaf.

Naar aanleiding van de samenwerking met de gemeente Enkhuizen zijn er bij de gemeente Hoorn ook van andere gemeenten verzoeken binnengekomen over mogelijke samenwerking. Hoorn onderzoekt momenteel op welke wijze de gemeente aan deze ontwikkeling verder invulling kan geven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie