Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bright Alley voorziet nieuwe website NOVA van noviteiten

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht
Hilversum, 4 september 2001

Bright Alley voorziet nieuwe website NOVA van noviteiten Sinds maandag 3 september heeft het actualiteitenprogramma NOVA van de NPS een website die zich in tal van opzichten onderscheidt van andere on line extensies van televisieprogramma's: www.novatv.nl. Wie de site bezoekt, komt letterlijk in 'de wereld van NOVA', dankzij de herkenbare leader en de sfeerbepalende muziek. Maar novatv.nl bevat ook andere noviteiten, die - evenals de rest van de website - ontwikkeld zijn door Bright Alley, het nieuwe-mediaonderdeel van NOB.

Bright Alley heeft inmiddels voor zowel diverse omroepen en producenten als voor tal van internationale bedrijven websites van A tot Z gecreëerd en gerealiseerd (onder andere Big Diet, de Relatieman, FinanceTV en Omroep.nl). Die ervaring met on line tv-formats werd ook toegepast op de website van NOVA. De site is dan ook zeer goed toegankelijk en overzichtelijk, ondanks de vele mogelijkheden die de bezoeker geboden worden. Hij of zij kan bijvoorbeeld discussiëren via een chat, achtergrondinformatie verkrijgen met behulp van dossiers en archieven, de verschillende standplaatsen van correspondenten bezoeken voor 'nieuws ter plekke' en complete uitzendingen of onderdelen daarvan via breed- of smalband video bekijken. Novatv.nl biedt de televisiekijker en andere geïnteresseerden hiermee een waardevolle aanvulling op het tv-programma. Tegelijkertijd heeft Bright Alley er ook voor gezorgd dat de redactie van NOVA snel en probleemloos gebruik kan maken van het zeer uitgebreide content management systeem. Zo zijn er diverse bijzondere functies aan het systeem toegevoegd. De redactie kan (bijna) alle onderdelen van de site met elkaar 'verweven', wat een ongekende flexibiliteit en veelzijdigheid oplevert. Redacteuren kunnen bovendien moeiteloos - want zonder editing - beeldmateriaal bewerken voor gebruik op de website.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie