Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groot aantal wijzigingen in halfjaarlijkse De grote almanak

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Actuele informatie in De grote almanak

Overzicht regelingen en voorzieningen per 1 juli 2001

3 september 2001

In De grote almanak voor informatie en advies, die halfjaarlijks verschijnt bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW, staat bondige, praktische informatie over alle regelingen en voorzieningen waarmee hulp- en dienstverleners in hun dagelijkse werk te maken krijgen. De grote almanak bevat deze keer een aanzienlijk aantal grote wijzigingen. Er zijn de afgelopen maanden veel nieuwe wetten van kracht geworden, die allemaal zijn opgenomen in de 21e editie van de almanak. Ook worden in deze almanak bedragen zo veel mogelijk in guldens én euro's vermeld. De grote almanak wordt gemaakt door de redactie sociale en juridische informatie van 2ZW Informatiecentrum.

Nieuw
Nieuw in De grote almanak zijn de Vreemdelingenwet 2000, de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten, de Wet bescherming persoonsgegevens, en de wijziging van het Burgerlijk Wetboek waardoor een huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht mogelijk is gemaakt. Daarnaast maakt de almanak alvast melding van diverse nieuwe wetsvoorstellen. Vooruitlopend op de invoering van de euro per 1 januari 2002 is overal waar het bedrag in euro's officieel bekend is gemaakt, dit bedrag toegevoegd aan het bedrag in guldens.

Compleet
Net zoals in de eerdere uitgaven is in deze almanak uitgebreide informatie te vinden over een breed scala aan onderwerpen. Zo is in de almanak antwoord te vinden op vragen over onderwerpen als studiefinanciering, ontslag, AOW, kinderopvang, procesrecht, milieu, taalcursussen, echtscheiding en woningruil. De keuze van de onderwerpen in de almanak is ontleend aan de praktijk van het advies- en informatiewerk. Bij elk onderwerp is een verwijzing opgenomen naar andere relevante regelingen en voorzieningen. Een adressenlijst en een uitgebreid trefwoordenregister maken de almanak compleet.

Bestellen
De grote almanak voor informatie en advies / editie juli-december 2001 staat onder eindredactie van
mr. Caroline Huisman. Een los exemplaar kost f 107,50, een abonnement is mogelijk. ISBN 90-5050-856-1 en NIZW-bestelnummer E 118114. Verkrijgbaar via de boekhandel en te bestellen bij NIZW / Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Laatste update: 5 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie