Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsbank tiende partner van Novum

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Nieuwsbank tiende partner van Novum

AMSTERDAM, 4 september 2001 - Nieuwsbank is de tiende partner geworden van Novum, het nieuwe persbureau dat vanochtend in theater Panama te Amsterdam aan de pers werd gepresenteerd. Nieuwsbank zal voor Novum de persberichtenservice gaan verzorgen onder de naam Novum Nieuwsbank. De persberichten die bij Novum Nieuwsbank worden geplaatst, worden integraal doorgesluisd naar de Novum afnemers en de afnemers van Novum partner Telpress. Telpress heeft 400 abonnees in de gehele Benelux. Novum Nieuwsbank is daarmee in één keer de persberichtendistributeur met de grootste spreiding in de Benelux.

Het verschijnsel van persberichten-distributie heeft sinds de opkomst van Internet en het openstellen van de traditionele persbureaus voor deze 'bijverdienste' een grote vlucht genomen. Bedrijven en instellingen die regelmatig nieuws naar buiten brengen, besparen zich veel moeite door de distributie geheel uit te besteden. Tegelijkertijd is de belangstelling voor persberichten erg toegenomen van de kant van tientallen websites en e-zines. Zij willen allemaal op hun eigen specialistisch gebied over het nieuws uit de eerste hand beschikken. Nieuwsbank speelt al sinds 1997 een veel gewaardeerde rol als trait-d'union tussen beide partijen. De Nieuwsbank persberichtenbank of 'zoekmachine' is inmiddels uitgegroeid tot de grootste in het Nederlandse taalgebied.

De Nieuwsbank website blijft intussen ook de persberichten opnemen waarvoor geen distributie-opdracht wordt gegeven. Maar deze berichten zullen door Nieuwsbank straks nog alleen ontsloten worden voor betalende gebruikers. De berichten die via Novum Nieuwsbank worden geplaatst zullen uiteraard gratis aangeboden blijven worden.

Nieuwsbank hoofdredacteur Jan Halkes benadrukt dat er geen sprake is van overname of fusie: "Wat mij erg aanspreekt in het Novum business model is het netwerk-idee. De Internet-economie is een netwerk-economie, het gaat erom met de juiste partners samen te werken en daar gelijkelijk van te profiteren. Dat is precies de kracht van Novum, de verschillende partners blijven onafhankelijk en doen precies dat waar ze goed in zijn. Dat is voor onze klanten ook een waarborg voor kwaliteit en service."

Thiemo de Lange, directeur van Novum: "Onze samenwerking met Nieuwsbank geeft ons een speerpunt op de internationale markt, dat is een van onze doelstellingen voor de korte termijn. Novum Nieuwsbank brengt de persberichten naar 36 landen in 4 talen met nu al 500 afnemers".

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie