Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arcadis publiceert handboek in-situ saneringstechnieken

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Bron: Arcadis
Zoek soortgelijke berichten
Arcadis

ARCADIS NV
Utrechtseweg 68
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 911
Fax 026 4422 259
www.arcadis.nl

PERSBERICHT

ARNHEM, 4 september 2001

ARCADIS PUBLICEERT HANDBOEK MET NIEUWSTE IN-SITU SANERINGSTECHNIEKEN

ARCADIS (NASDAQ: ARCAF; EURONEXT: ARCAD) heeft vandaag de publicatie aangekondigd van een nieuw boek van de hand van Dr. Suthan S. Suthersan, directeur van de afdeling Innovative Remediation Strategies bij ARCADIS in de Verenigde Staten. Het nieuwe boek, getiteld Natural and Enhanced Remediation Systems, is een vervolg op eerdere succesvolle publicaties van ARCADIS op dit gebied. Het behandelt in-situ saneringstechnieken waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de van nature in de bodem aanwezige reinigingscapaciteit. Het boek vormt een goed gedocumenteerd naslagwerk over een groot aantal van deze effectieve saneringstechnieken en sluit aan op het eerder verschenen boek Remediation Engineering van dezelfde auteur uit 1997. Het boek beschrijft de 'state-of-the-art' op het gebied van in-situ saneringsmethodes waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijk afbraak van verontreinigingen en methodes die deze afbraak verder versterken of op gang helpen. Het omvat in-situ reactieve zones, stimulering van biologische afbraak, in-situ chemische oxydatie en voorts diverse vormen van fyto-remediatie. Hierbij wordt voor de sanering van grond of grondwater gebruik gemaakt van verschillende soorten planten en bomen voor de verwijdering van verontreiniging uit de bodem of voor het tegengaan van verdere verspreiding. Veel van de technieken die zijn ontwikkeld door Dr. Suthersan en zijn groep, worden nu als geaccepteerde en in de praktijk bewezen saneringsmethode toegepast. Een van de grootste prestaties, naast de ontwikkeling van de technieken zelf, is het feit dat veel klanten ervan overtuigd zijn geraakt dat innovatieve methodes beter zijn dan traditionele, niet alleen uit kostentechnische overwegingen, maar ook uit het oogpunt van technische effectiviteit. De inspanningen op het gebied van deze technologie-ontwikkeling zijn beloond met zeven patenten. "Dit boek is van onschatbare waarde voor ingenieurs en adviseurs op het gebied van bodemsanering," aldus Steve Blake, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "Daarnaast onderstreept het verschijnen van dit boek nog eens de leidende positie die ARCADIS in dit marktsegment inneemt en is het een duidelijk signaal aan opdrachtgevers dat wij in staat zijn ze met innovatieve technieken te ondersteunen in het op effectieve wijze oplossen van milieuproblemen."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dr. Suthan Suthersan, ARCADIS, telefoon: *1-215-702-3250 Joost Slooten, ARCADIS, telefoon: 026-3778604, e-mail: (j.slooten@arcadis.nl)

###

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie