Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Den Bosch tevreden over bezoek prinselijk paar

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-09-2001 Politie is tevreden over bezoek prinselijk paar

De politie kijkt tevreden terug op het bezoek van het prinselijk paar vandaag aan Den Bosch. Naar schatting dertigduizend mensen stonden langs de route. Op de Pensmarkt werden vijf mensen aangehouden. Politiemensen in burger zagen dat een van hen een pakketje uit een tas haalde. Ook deelden zij folders uit. Al eerder werd gezien dat door de verdachten uitgesto-ken vlaggen halfstok werden gehangen. Na de ontdekking van het pakketje werd het vijftal aangehouden. In het pakketje zat een spandoek waarop een tekst stond die verwees naar het asielzoekersbeleid in Nederland. De tekst op de folder had overeenkomst met die op het spandoek. De verdachten zijn onder andere een 28-jarige vrouw uit Utrecht en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De overige drie verdachten weigeren hun naam op te geven. Op dit moment worden zij nog verhoord.

Verder deden zich geen bijzonderheden voor. De politie zette tweehonderd agenten in, met name voor de verkeersregeling en de begeleiding langs de route.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie