Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ericsson introduceert nieuw GPRS-toestel T65

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ericsson


- P E R S B E R I C H T -

Rijen, 4 september 2001

Ericsson introduceert een nieuw GPRS-toestel - de T65

Ericsson presenteert vandaag op de Technology and Strategy Summit in Londen de T65. Een nieuw toestel volgens de GPRS-standaard, waarbij de gebruiker mobiel kan internetten met slechts één druk op de direct internet toets. De T65 zal in het vierde kwartaal van 2001 leverbaar zijn op alle markten die met de GSM 900/1800-standaard werken.

De Ericsson T65 is een geavanceerd WAP-toestel met een totaal nieuwe vormgeving, ontworpen om jonge gebruikers snel en gemakkelijk toegang te geven tot het internet. Bovendien is het toestel uitgerust met de laatste snufjes om op nieuwe en efficiënte wijze met anderen in contact te komen en gegevens te kunnen oproepen.

Het feit dat er nog maar één toets ingedrukt hoeft te worden, betekent dat WAP-diensten en informatie onmiddellijk en makkelijk toegankelijk zullen zijn. Persoonlijke favorieten, zoals veelbezochte WAP-pagina's, kunnen op het royale 6-regelige display van de telefoon moeiteloos worden bekeken. Wat de T65 werkelijk bijzonder maakt, zijn de vele manieren waarop het toestel met plaatjes, geluiden en de telkens weer nieuwe informatie van het internet, aan de persoonlijke voorkeuren kan worden aangepast.

Sneller verzenden

De T65 heeft een geïntegreerde WAP 1.2.1 browser, volledig volgens de GPRS-technologie ontworpen. Hierdoor zijn communicatiesnelheden mogelijk tot maximaal 43,2 kbps. Gegevens en bestanden kunnen op die manier veel sneller worden verzonden dan voorheen en dankzij GPRS heeft de gebruiker van de T65 permanent toegang tot het mobiele internet.

Veelzijdigheid in berichten

EMS - De T65 is uitgerust met EMS (Enhanced Messaging Service), een verbeterd systeem voor het verzenden van berichten op een wijze die creatiever is en meer expressieve mogelijkheden biedt. Gebruikmakend van het SMS-protocol, stelt het de gebruiker in staat plaatjes, animaties, geluiden, belsignalen en opgemaakte tekst (bijv. sommige woorden vet) te verzenden en te ontvangen. Een verjaardagswens gaat voortaan vergezeld van een liedje, een tekstbericht van een knipoog en het populaire belsignaal van je vriend heb jij ook direct op je telefoon zitten.

Mobile Chat - De T65 is voorzien van de mogelijkheid tot mobiel chatten. Hierdoor wordt het schrijven van een tekstberichtje opeens een interactieve bezigheid. Het systeem zorgt ervoor dat twee gebruikers zonder enige vertraging berichten kunnen uitwisselen, mits beide toestellen de mogelijkheid van mobiel chatten bevatten. Mobiel chatten lijkt op chatten op het internet, waarbij de oude berichten van de andere partij gewoon op het display worden terug-geroepen. Als er een tekstbericht binnenkomt gaat het toestel automatisch over in de mobiele-chatmodus. Met de T65 is bovendien het ontvangen, schrijven en verzenden van e-mailberichten een fluitje van een cent.

Flexibiliteit

De uitgebreide reeks accessoires die leverbaar is voor de T65, breidt de mogelijkheden tot mobiliteit nog veel verder uit. Zodra een Ericsson Communicam aangesloten wordt op de T65, verandert het toestel in een digitale camera. De gebruiker kan dan foto's maken én direct naar e-mailadressen verzenden (in de vorm van een e-mail attachment, of via een op een webpagina bijgehouden 'fotoboek').

Een geheel nieuw uiterlijk en talloze extra eigenschappen

De T65 is klein en licht, met gladde rondingen. Het toestel is leverbaar in 3 kleuren: Cosmic Blue, Polar Blue en Stardust Yellow. Tevens is het voorzien van een geïntegreerde antenne en accu. Het grote display, waar 6 tekstregels op passen, is ideaal voor het browsen op het mobiele internet of het lezen van tekstberichten en e-mails.

De T65 heeft nog talrijke andere aantrekkelijke eigenschappen. Het toestel kan geheel aan de persoonlijke voorkeur worden aangepast, door op de achtergrond van het display een plaatje af te beelden. Daarnaast zijn nummers in het uitgebreide telefoonboek snel en gemakkelijk op te zoeken.

Met de T65 wordt het mobiele internet dé plaats waar de gebruiker voortaan gaat zoeken om te weten waar een goed restaurant zit of wat er te doen is in een bepaalde club. Er kunnen spelletjes worden gespeeld en de score kan worden vergeleken met die van andere gebruikers. Je kunt plannen maken voor een fantastische reis en meteen on line de vliegtickets boeken.

Bovendien kunnen populaire belsignalen en plaatjes van het internet worden geladen, deze zijn dan meteen in het toestel opgeslagen.

Mobiel internetten met één druk op de knop is eindelijk realiteit. Met de T65 van Ericsson is er nog nooit zo'n krachtig toestel geweest waarmee het allemaal mogelijk is.

Ericsson heeft al jarenlang een leidende rol in technologie. Hierdoor geeft zij vorm aan de toekomst van mobiel- en breedband Internet communicatie. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen en werkt nauw samen met de grootste communicatiebedrijven ter wereld.


- Einde persbericht,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie