Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse sixtiesformatie maakt furore in Liverpool

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FIRST CLASS ENTERTAINMENT

Grapes maken furore in Beatlestown Liverpool

2x legendarische Cavernclub uitverkocht en platgespeeld.... NEDERLANDSE SIXTIESFORMATIE THE GRAPES MAAKT FURORE IN BEATLESTOWN

LIVERPOOL

Waarop de vijf leden van The Grapes gehoopt hadden en wat hun management team bestaande uit Alice van Laar & Herman van Diejen (First Class Entertainment) al voorspeld had, is volledig bewaarheid geworden. De beste sixtiesformatie van Nederland heeft furore gemaakt in Liverpool tijdens het Matthewstreetfestival dat jaarlijks in Liverpool georganiseerd wordt en drie dagen duurt.

De Oosterhoutse fabfive trad 5x op tijdens deze happening en stond onder andere 2x in de legendarische Cavernclub en trad daarmee in de voetsporen van hun grote voorbeeld The Beatles. The Cavern is de beatclub van waaruit de 'beatlemania' in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw als een razendsnel virus de wereld veroverde, de bakermat van de beroemde songs van Lennon en MacCartney. De Oosterhoutse opvatting over de erfenis van The Beatles kreeg de volledige goedkeuring van honderden fans die beide malen in een uitverkochte Carvern waren verzameld. De temperatuur steeg er tot ongekende hoogte, wat het vijftal nog meer inspireerde. In totaal werden zij 4x teruggeroepen voor een toegift. Ook een openluchtoptreden in Chavasse Park was een topper. Onder toeziend en kritische oog van ruim 8000 toeschouwers mocht het Nederlandse vijftal ook hier een toegift spelen. Het succes bleef niet onopgemerkt want organisatoren uit Duitsland, Belgie en Frankrijk toonden grote interesse in The Grapes. Manager van het Matthewfestival, Bill Heckle was er als de kippen bij om ook het volgend jaar verzekerd te zijn van The Grapes. Dan keren zij terug voor minimaal 6 optredens en uiteraard zal dan ook The Cavern weer een aantal keren aangedaan worden!

Overigens is The Grapes geen Beatlesband. Zij brengen in het land ook covers van andere bekende bands uit hoogtijdagen van de Merseybeat zoals: the Stones, The Searchers en zijn daarom graag geziende gasten op festiviteiten onder het motto 'Back tot the sixties!'. Voor Alice van Laar & Herman van Diejen kwam het succes van The Grapes niet onverwacht; wel waren ook zij aangenaam verrast over het Engelse succes. Herman: 'Wij wisten al een tijdje dat The Grapes het beste sixtiesorkest van Nederland was; maar dat Engeland zo enthousiast zou reageren; dat was een verrassing. Een zeer prettige overigens!

Informatie:
FIRST CLASS ENTERTAINMENT
Alice van Laar & Herman van Diejen
Kerkstraat 14
4285 BB WOUDRICHEM
telefoon: 0183-307077
telefax:0183-303310
e-mail: info@firstcass-entertainment.nl


04 sep 01 09:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie