Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleine bedrijven ontzien bij reinigingsheffing

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Kleine bedrijven ontzien bij reinigingsheffing (4 september 2001)

Kleine bedrijven, verenigingen en stichtingen in Almere ontvangen geen aanslag van 220 gulden per jaar voor de inzameling van bedrijfsafval. Dat heeft het college besloten naar aanleiding van een heroverweging naar het invoeren van een belastingmaatregel om te voorkomen dat bedrijfsafval meelift met huishoudelijk afval.

Uit onderzoek is gebleken dat in Almere grote en middelgrote bedrijven een overeenkomst hebben met een afvalverwerker. Andere veelal kleinere bedrijven, stichtingen en verenigingen hebben de afvalverwerking niet naar behoren geregeld.

Om de economische bedrijvigheid van deze instellingen niet negatief te beïnvloeden, is besloten dat geen aanslag reinigingsheffing zal worden opgelegd. Wel zal de gemeente via toezicht in de gaten houden of het afval op de juiste manier wordt verwerkt. Het college van burgemeester en wethouders heeft tevens besloten dat ze gaat onderzoeken of in het kader van deze controle een speciaal project zal worden gestart om kleine bedrijven en verenigingen attent te maken op correcte inzameling van afval.

Om te voorkomen dat de burger van Almere via de afvalstoffenheffing moet betalen voor bedrijfsafval dat meelift met de huishoudelijke voorzieningen, zal de gemeente de kosten hiervoor, die ca. 650.000 gulden ( 294.957,14) per jaar bedragen, betalen.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie