Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerautomaat Leiden nu ook met chipknip

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Parkeerautomaat nu ook met chipknip

In de september wordt begonnen met de ombouw van de parkeerautomaten. Deze worden geschikt gemaakt voor betaling met de chipknip die zich op de bank en giropas bevindt. Medio oktober zullen alle parkeerautomaten van de chipknip voorzien zijn.

Voor de invoering van het betaald parkeren met gebruikmaking van de chipknip is onder meer gekozen om het vandalisme tegen te gaan en het betaalgemak te bevorderen. Daarmee komt de magneetkaart, die bij de sector Stadstoezicht van de gemeente te koop was, te vervallen. Nog in omloop zijnde magneetkaarten met een saldo kunnen worden ingeleverd bij de sector Stadstoezicht, Zonneveldstraat 10 in Leiden. Het bedrag dat op de magneetkaart staat wordt uitbetaald. Wel zal de gemeente, zo lang dat nodig is, aan zijn wettelijke verplichting blijven voldoen en blijven voorzien in de mogelijkheid het parkeren met muntgeld te betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie