Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingsmunt provinciebezoek Willem-Alexander en Máxima

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

04-09-2001

Persbericht

Speciale herdenkingsmunt ter gelegenheid van provinciebezoek prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta.

Op 4 september start de tournee van Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta langs de twaalf provinciën en vier grote steden met een bezoek aan Noord Brabant. De tournee zal afgesloten worden op 14 november 2001 in de gemeente Utrecht. Deze tour biedt de Nederlandse bevolking de gelegenheid om kennis te maken met de toekomstige koning en koningin van Nederland. De inmiddels grote populariteit van Máxima zal ongetwijfeld verder toenemen gedurende deze bezoeken.

Het provinciebezoek is van oudsher een traditie voorafgaand aan het huwelijk van de troonopvolger en zijn echtgenoot of echtgenote. Een traditie die past in de verbondenheid van het Koninklijk Huis met de Nederlandse bevolking en daarbij tevens een historisch hoogtepunt is.

Ter gelegenheid van dit prinselijk bezoek wordt dan ook een speciale herdenkingsmunt uitgegeven (geen wettig betaalmiddel). De provinciemunt kent een streng gelimiteerde oplage van slechts 32.000 exemplaren (1 per 500 Nederlanders) en is verkrijgbaar vanaf f12,95. Op de ene zijde staan Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta en op de keerzijde de wapens van de provincies en steden die worden bezocht.

De provinciemunt is een initiatief van Muntpost dat een onderdeel is van de firma Sertons International in Elst. Sertons International is een firma die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van munten en penningen. In het vijfentwintigjarig bestaan van het bedrijf heeft Sertons International een uitstekende reputatie verworven binnen de bedrijfstak en bij de officiële Europese munthuizen in het bijzonder.

Wanneer u voor publicatie wilt beschikken over een (digitale) afbeelding van de munt of voor andere informatie wilt beschikken, kunt u contact opnemen met de heer F. Heesen:

* Telefoon 0481-366394

* Fax 0481- 366398

* Email (f.heesen@muntpost.nl)
* www.muntpost.nl de provinciemunt is vanaf 4 september te zien op deze internetpagina.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie