Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan en Toyota komen gedeukt uit de wasstraat

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Nissan komt gedeukt uit de wasstraat

(04 september 2001)

Bezitters van de populaire Nissan Micra en Toyota Yaris doen er goed aan hun wagen ouderwets handmatig met spons en water schoon te maken. De twee Japanse wagens, beide gewezen Auto van het Jaar (respectievelijk in 1993 en 2000), kunnen fikse blikschade oplopen in een wasstraat. De daken van de klein bemeten wagentjes blijkt door een mindere stabiliteit niet bestand tegen de druk die er in sommige wasinstallaties op wordt uitgeoefend. Dit meldt het vakblad Pompshop.

In Duitsland zijn er al zes gevallen bekend waarin de autodaken weliswaar schoon, maar ook fors ingedeukt de wasstraat verlieten. De bond van tankstation- en wasstraatondernemingen bij onze oosterburen adviseert haar leden om de Micra en Yaris te weren uit de automatische schoonmaakinstallaties.

Het wasprobleem is inmiddels bekend bij Toyota-importeur Louwman en Parqui in Raamsdonkveer. "In Nederland, waar sedert maart 1999 een kleine 26.000 Yarissen zijn verkocht, zijn nog geen schademeldingen over onze wagens binnengekomen", zo meldt zegsman G. Rozenkrans.

De firma ziet daarom geen aanleiding haar klanten te waarschuwen voor een mechanische wasbeurt. "De Duitse incidenten deden zich volgens ons voor in een wasinstallatie van een type waarvan er hier maar weinig staan. De kans op beschadiging is dan ook erg klein. We willen geen onnodige paniek veroorzaken."

Autobezitters draaien in bijna alle gevallen op voor schade in de wasstraat. Bij de ingang van de installaties hangt steevast een waarschuwing dat de exploitant niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die ontstaat tijdens de reinigingsbeurt van de auto.

Bron: De Telegraaf

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie