Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie verricht charge op kermis Elst

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie RivierenlandDinsdag, 4 september 2001* Overval op postagentschap Oosterhout

De politie Rivierenland is een zoekactie gestart na een gewapende overval op een postagentschap in Oosterhout. Een in trainingspak geklede man kwam het agentschap binnen en dreigde personeel een som geld af met een steekwapen.

De man is er op een fiets vandoor gegaan. Aan de hand van getuigenverklaringen is de politie een zoekactie gestart. Dit heeft tot nog toe geen resultaat gehad.

Bij de overval is niemand gewond geraakt

* Politie verricht charge op kermis Elst

Acht personen aangehouden na ongeregeldheden
De politie Rivierenland heeft op 3 september rond 20.00 uur met twintig medewerkers een charge uitgevoerd (met wapenstok en politiehond) naar aanleiding van ongeregeldheden op de kermis in Elst.

Er heerste reeds enige tijd een broeierige sfeer, hetgeen escaleerde toen een twintigjarige man uit Elst een 27-jarige plaatsgenoot sloeg met een frisdrankflesje. De man werd aangehouden door politie-ambtenaren, waarna omstanders zich ermee gingen bemoeien. De politie-ambtenaren werden bekogeld met flesjes en blikjes waarna er politieversterking kwam. Om erger te voorkomen heeft de politie daarop een charge uitgevoerd met wapenstok en politiehond. Tijdens deze actie werden vier personen aangehouden: een 24-jarige man uit Arnhem en drie mannen uit Elst van 18, 19 en 21 jaar.
Later kwamen zeven personen op het politiebureau in Elst verhaal halen over politie-optreden. Politie-ambtenaren werden uitgescholden, waarna de groep werd gevorderd het pand te verlaten. Daarbij escaleerde de situatie; twee vijftienjarige meisjes en een 39-jarige vrouw uit Elst werden aangehouden. De drie sloegen en schopten politie-ambtenaren, terwijl ze met dwang het politiebureau werden uitgezet. Alle aangehouden personen worden gehoord.

Mishandeling
De politie Rivierenland verrichtte eerder die avond een aanhouding van een 28-jarige man uit Arnhem, die als portier dienst deed bij een horecagelegenheid aan de Valburgseweg in Elst. De man wordt ervan verdacht een negentienjarige man uit Elst te hebben mishandeld, die zich eerder die avond lastig had gedragen. De jongen zou zijn geslagen, terwijl twee andere personen de jongen vasthielden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

* Verkeerscontrole in Westervoort

WESTERVOORT - Op 3 september heeft de politie van de unit Duiven `s avonds een grote verkeerscontrole gehouden in Westervoort. In hoofdzaak werd er gecontroleerd op de Klapstraat, Broeklanden, Rosmolen en de Rivierweg.
De controles hadden te maken met overlastmeldingen uit de bevolking. De overlast bestond uit het hard rijden en het rijgedrag van bromfietsers
De controle werd uitgevoerd met twee motoren, twee onopvallende politievoertuigen, een radar-fotoauto en een lasergun. Er werden in totaal 728 voertuigen op snelheid gecontroleerd, waarvan er 86 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid: 81 kilometer per uur (waar vijftig is toegestaan).
Verder bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm (4), het niet gebruiken van de gordel (2), een defecte uitlaat (1) en het niet voorhanden hebben van het bromfietscertificaat.

0Meinde bericht0M

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie