Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente start brede discussie over parkeren in Arnhem

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Denk mee over Parkeren': een brede discussie over parkeren in Arnhem Gemeente start discussie ten behoeve van parkeerbeleid

De gemeente Arnhem organiseert tussen 4 september en 22 oktober een aantal discussiebijeenkomsten over parkeren in Arnhem. De bijeenkomsten moeten een belangrijke bijdrage leveren aan het parkeerbeleid dat de gemeente nog dit jaar opstelt. Voor deelname aan dit proces, dat Kijk op Parkeren is genoemd, kan elke bewoner, bezoeker of ondernemer van Arnhem zich aanmelden. De inschrijving voor deelname start vandaag.

Het college van Burgemeester en Wethouders wil voor het einde van dit jaar een parkeernota opstellen waarin het parkeerbeleid voor Arnhem voor de komende jaren wordt beschreven. De toenemende parkeerdruk is echter niet alleen een probleem van de gemeente. Iedereen heeft er mee te maken. Het college wil het toekomstige parkeerbeleid dan ook waar mogelijk in overleg met de inwoners, ondernemers en bezoekers van Arnhem opstellen.

Bestaand beleid
Er bestaat natuurlijk al beleid op gebied van parkeren. Aan het begin van het jaar heeft de gemeente dit beleid en de knelpunten op een rij gezet in de nota Parkeerstand. Het is de bedoeling dat met Kijk op Parkeren oplossingen worden gezocht voor de knelpunten uit de Parkeerstand aangevuld met de problemen die door bewoners, ondernemers en bezoekers van Arnhem worden ervaren.

Verschillende bijeenkomsten De discussie en het zoeken naar oplossingen vindt plaats in drie avondbijeenkomsten.
Dinsdag 4 september: de eerste wordt gehouden op dinsdag 4 september, in aanwezigheid van de wethouder verkeer, Jansje Bouman. Het doel van deze avond is te inventariseren welke problemen door de deelnemers worden ervaren en gezamenlijk te bepalen voor welke problemen tijdens Kijk op Parkeren oplossingen moeten worden gevonden. Bij deze inventarisatie wordt gekeken naar de gebieden binnenstad, de aangrenzende wijken en enkele grote voorzieningen buiten de binnenstad (zoals de winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg en omgeving Gelredome).
Dinsdag 25 september: de tweede bijeenkomst is op dinsdag 25 september. Deze avond wordt gewijd aan het zoeken naar mogelijke oplossingen. De deelnemers worden daarbij geholpen door een team van deskundigen die vragen kunnen beantwoorden en precies weten hoe het huidige parkeerbeleid van de gemeente eruit ziet. Maandag 22 oktober: de afsluiting van de discussie is op maandag 22 oktober. De deelnemers presenteren dan hun oplossingen aan elkaar en aan de wethouder verkeer. Eind november vindt er tot slot een vierde bijeenkomst plaats waarin aan de deelnemers wordt toegelicht hoe hun inbreng is verwerkt.

Achtergrondinformatie
De huidige stand van zaken, de uitgangspunten voor het nieuw te ontwikkelen beleid en de overige randvoorwaarden voor Kijk op Parkeren heeft de gemeente samengevat in een handige informatiekrant. Naast de achtergrondinformatie beschrijft de krant ook wie allemaal kunnen deelnemen aan het proces, hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden en hoe de deelnemers worden geselecteerd. De informatiekrant kan worden opgehaald in het gemeentelijk informatiecentrum in het stadhuis, Koningstraat 38, of bij de dienst Stadsontwikkeling, Eusebiusbuitensingel 49. De krant is ook te downloaden via internet: www.arnhem.nl/kijkopparkeren

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door middel van een antwoordbon die in de informatiekrant Kijk op Parkeren zit. Aanmelden kan ook via e-mail: (kijkopparkeren@arnhem.nl). De aanmelding sluit op 28 augustus.

Het college wil het toekomstige parkeerbeleid in overleg met de belanghebbenden hiervan opstellen. Het college wil het toekomstige parkeerbeleid in overleg met de belanghebbenden hiervan opstellen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie