Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MSN.nl lanceert MSN explorer voor Nederland

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 4 september 2001

MSN.nl LANCEERT MSN EXPLORER VOOR NEDERLAND

Nieuwe gratis dienst van MSN staat voor optimaal en totaal nieuw gebruik en ervaring van internet

MSN.nl lanceert vandaag haar revolutionaire gratis dienst MSN Explorer voor Nederland. Deze nieuwe service van MSN.nl is een combinatie van de content en diensten van MSN (zoals MSN Hotmail en MSN Messenger) gebaseerd op de internetsoftware van Microsoft (zoals Internet Explorer en Windows Media Player). Het resultaat is een uniek product dat, functionerend als portal en browser ineen, het gebruik van internet persoonlijker en eenvoudiger maakt. MSN.nl wil met MSN Explorer internetgebruikers in Nederland een 'thuisbasis' op het web bieden én hun in staat stellen om optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van het internet.

Via explorer.msn.nl kunnen internetgebruikers MSN Explorer gratis downloaden van internet.

MSN Explorer bundelt populaire mogelijkheden internet Een tijd lang was internet niet veel meer dan een nieuw spannend medium, maar dat is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Miljoenen mensen zijn internet gaan gebruiken en voor even zo velen is het inmiddels een vast onderdeel van hun dagelijks leven geworden. MSN Explorer is vooral bedoeld om nieuwe en onervaren internetgebruikers te helpen optimaal profijt te halen uit de tijd die ze op internet doorbrengen. Daarnaast is deze nieuwe gratis service van MSN bijzonder geschikt voor mensen die al gebruik maken van MSN Hotmail, MSN Messenger en andere MSN-diensten.

MSN Explorer is een product dat de meest populaire mogelijkheden van internet in één gebruiksvriendelijk scherm bundelt. Via dit scherm (interface) hebben mensen aan één muisklik voldoende om direct toegang te hebben tot de meest gebruikte toepassingen van internet. Bij het openen van MSN Explorer hoeft de gebruiker zich maar één keer aan te melden door zijn wachtwoord en gebruikersnaam in te voeren, zodat hij direct zijn e-mail kan bekijken en instant kan chatten via de MSN Messenger Service. Met één muisklik is onder andere ook surfen over internet, online winkelen of een online fotoalbum maken mogelijk. Kortom: MSN Explorer stelt internetgebruikers in staat om eenvoudig via één centrale locatie optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van internet.

Combinatie van diensten en content MSN met Microsoft Internetsoftware MSN Explorer zorgt voor een optimaal gebruik van internet, doordat het functioneert als een portal en browser ineen. Dit is mogelijk doordat MSN Explorer een combinatie is van de diensten en content van MSN (zoals MSN Hotmail en MSN Messenger) gebaseerd op de Microsoft Internetsoftware (zoals Internet Explorer en de Windows Media Player). De Nederlandse versie van MSN Explorer houdt rekening met de individuele interesses en behoeften van internetgebruikers in Nederland.

"MSN.nl werkt voortdurend aan het eenvoudiger en persoonlijker maken van het gebruik van internet. Met MSN Explorer zorgen we dat internetgebruikers effectiever en efficiënter met het internet om kunnen gaan, een betere gebruikservaring noemen wij dat," zegt Joost Nienhuis, countrymanager van MSN.nl. "Dit komt ten eerste door het gebruiksvriendelijke ontwerp. Op de tweede plaats maakt MSN Explorer het gebruik van internet tot een meer persoonlijke ervaring, doordat internetgebruikers makkelijker contact kunnen houden met de mensen en informatie waarin zij geïnteresseerd zijn. Daarnaast kunnen gebruikers allerlei persoonlijke voorkeuren installeren. Tot slot maakt MSN Explorer het mogelijk volop te profiteren van alle andere mogelijkheden van het internet, zoals het bekijken en beluisteren van videobestanden."

MSN Explorer downloaden
MSN Explorer staat voor een nieuwe manier van internetgebruik en is via de website explorer.msn.nl gratis te downloaden (waarbij uiteraard sprake kan zijn van verbindings- of telefoonkosten). Het downloaden is volledig onafhankelijk van het type verbinding dat de consument gebruikt. Met andere woorden: MSN Explorer is universeel inzetbaar, ongeacht de aard van verbinding en de providerkeuze.

Het installeren van MSN Explorer is eenvoudig. Het downloaden van het programma, in totaal 5 MB, duurt bij gebruik van Microsoft Internet Explorer versie 5 of hoger en een 56 Kbps modem circa 15 minuten.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie