Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten en tentoonstellingen Bibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht


www.utrecht.nl identificatie Help Zoeken Naar begin van subsite

Java applet

Actueel

Activiteiten en tentoonstellingen

Cursus verhalen vertellen in de bibliotheek

Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

Bibliotheekbus wijzigt openingstijden in Leidsche RijnActiviteiten en tentoonstellingen

In de maand september zijn in bibliotheek Lunetten de volgende exposities te zien:

"Jongens uit de buurt" naar aanleiding van het boek van Louis Boumans, Hester Dibbits en Marleen Dorleijn. Twee jaar lang volgden de auteurs een hechte vriendengroep van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongeren uit Lombok. De jongens spreken over hun verleden, hun dagelijks leven, hun voorkeuren voor muziek, kleding, uitgaan, religie en taal. Met de foto's van Patricia Weijburg levert de expositie een verrassend direct beeld op van het 'leven tussen twee culturen' "Jongens uit de buurt." Een ontmoeting met Güray, Naraen, Hasan, Youssef, Mustafa, Azzadine, Badir en Rachid' is een boek van het TCULT en het IISG. Foto's van leden van de Fotoclub Lunetten.

De amateur-fotografen van fotoclub Lunetten hebben al meerder malen geëxposeerd in bibliotheek Lunetten. Hun foto's zijn zowel technisch als artistiek van hoge kwaliteit.

"Keramiek rondom de dood"

De pottenbakkers Jorien van Heuvel en Lies Visscher exposeren met urnen en graf-en gedenkvoorwerpen.

In het kader van "De week van het leren" is er een informatiestand ingericht met informatiemateriaal over cursussen van verschillende organisaties. (Van 8 tot 26 september)

"Gelijk het gras........." 24 kunstenaarsportretten van Mienk Verhoeven.

Fotograaf Mienk Verhoeven werd door de psalmregel "gelijk het gras is ons kortstondig leven" geïnspireerd tot het maken van deze fotoserie die als het ware een creatief moment van jonge kunstenaars "bevriest"; een moment in de tijd wordt vastgelegd. Bij elk kunstenaarsportret hangt dan ook een werk van de betreffende kunstenaar. Deelnemende kunstenaars zijn allen aangesloten bij TRANSarte.

6 augustus tot 9 september Centrale bibliotheek, OudegrachtStriptekenares exposeert in Jeugdbibliotheek

Van 30 augustus tot en met 29 september exposeert de Utrechtse striptekenares Wilma van den Bosch in de jeugdafdeling van de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 Utrecht.

Wilma van den Bosch (1956) is in Canada geboren als dochter van Nederlandse emigranten. De heimwee werd alsmaar groter en in 1967 keerde het gezin terug naar Nederland. Wilma volgde de kunstvakopleiding tekenen en handvaardigheid. Na het lezen van een interview met Morris (Lucky Luke) besloot Wilma strips te gaan tekenen. Vele scenario's en tekeningen rolden uit haar pen en uiteindelijk kwam Wilma in aanmerking als Disney-tekenaar. Tegenwoordig is ze in vaste dienst bij de Donald Duck als tekenaar. Daarnaast schrijft ze ook voor Donald Duck en het blad Katrien. Als Disney-tekenaar tekent ze de meest bekende "Disneys" zoals Dombo, Poe en noem maar op.

In 1999 werd haar eerste eigen strip "Prinses Aster, het Licht van Eureka" gepubliceerd in de Donald Duck. Het tweede deel van deze strip "De Voorspellingen van Madam Zora" verschijnt dit jaar en het scenario voor het derde deel is inmiddels bijna af. Het eerste deel "Het Licht van Eureka" wordt binnenkort als album uitgegeven. De tentoonstelling in de jeugdafdeling laat het proces zien van de tot standkoming van de strip "Prinses Aster". Ook andere door haar getekende stripfiguurtjes zijn te bewonderen evenals allerlei voorwerpen -van badpak tot kinderklok- met ontwerpen van Wilma's hand als Disney-tekenaar.

Wilma van den Bosch is ook één van de stripgasten op de Literaire Zondag van 7 oktober waar de Gemeentebibliotheek een gevuld programma presenteert onder de noemer "Strips in de Bibliotheek" Andere gasten zijn o.a.Thom Roep (Donald Duck), Jean-Marc van Tol (Fokke en Sukke), Gerrie Hondius (OPZIJ) en de Utrechtse striptekenaar Albo Helm.

De tentoonstelling is tot en met 29 september te zien tijdens openingsuren van de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167.

"Suriname, zo ver weg en toch zo dichtbij"

Onder deze titel is van 10 september tot 5 oktober in de Gemeentebibliotheek, Oudegracht 167 de foto-expositie uit de collectie van de Stichting Suriname Jaarkalender te zien .

Suriname en Nederland, onlosmakelijk met elkaar verbonden en toch zo ver van elkaar verwijderd.Iedere Nederlander die ooit in de laatste jaren Suriname heeft bezocht verbaast zich er steeds weer over hoe diep die verbondenheid nog geworteld is in het dagelijkse leven terwijl beide landen toch een geheel eigen koers varen. Vele surinamers hebben in de loop der tijd het straatbeeld in Nederland doen veranderen en zoveel Nederlandse invloed is weer terug te vinden in het dagelijkse leven van de Surinamers in suriname zelf.

De doelstelling van de Stichitng Suriname Jaarkalender is tweeledig. Ten eerste wil zij een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van Suriname en zijn bewoners. Deze expositie is daar een goed voorbeeld van. Ten tweede wil zij met de opbrengst van de verkoop van de kalender directe materiële ondersteuning bieden aan kleinschalige projecten in Suriname, gericht op zelfredzaamheid en morele ondersteuning. In de expositie zal op enkele van deze projecten worden ingegaan. Naast foto's zal in deze expositie ook aandacht worden besteed aan gedichten en literatuur uit Suriname. De expositie wordt aangevuld met in de loop der jaren verzamelde gebruiksvoorwerpen.

De feestelijke opening van de expositie "Suriname, zo ver weg en toch zo dichtbij" vindt plaats op maandag 10 september om 19.00 uur op de
1e etage van de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167.
Naast het aanbieden van de Kalender 2002 aan André Pakosie, kunt u ook meegenieten met Celestine Raalte, Ortwin Dalfour, Ronald Snijders en Judith Allard de Kom. Deze laatste zal de beste kalenderfoto publiekelijk bekend maken.

De expostie is te zien van 10 september tot 5 oktober in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 tijdens openingstijden. De kalender is te koop in de bibliotheek.
Programma 7 oktober Literaire zondag in Utrecht.

Van 12.00 tot 14.30 uur "STRIPS" in de Gemeentebibliotheek

voor kinderen:

om 12.15 uur speelt theatergroep Opslag voor Cacao "Het geheim van het boek van de wereld" . De spelers duiken in het bekende boek "Ellie en Nellie in Gevaar" van Rindert Kromhout. Een meespeelvoorstelling van 30 minuten voor kinderen vanaf 6 jaar

jeugdafdeling. Reserveer van tevoren! Van 12.30 tot 14.00 uur

Wist je dat er maar heel weinig vrouwelijke striptekenaars zijn ? Eentje daarvan, de Utrechtse Wilma van den Bosch houdt op 7 oktober "Open Atelier" in de bibliotheek. Ze komt met haar allernieuwste strip "Prinses Aster" en heeft daar ook een tentoonstelling bij. Wilma van den Bosch tekent strips in het nieuwe tijdschrift "Katrien" en in "Disneyland". Ook schrijft én tekent ze voor "Donald Duck". Deze zondag vertelt en tekent Wilma waar je bij zit !

jeugdafdeling van 13.00 tot 13.45 uur

Heb je altijd al willen weten hoe de "Donald Duck" gemaakt wordt, hoe lang het blad bestaat en wat Disney Nederland inhoudt..? Thom Roep, hoofdredacteur van "Donald Duck" vertelt over zijn grote liefde en illustreert dit met dia's, Finse, Arabische en Indonesische Donald Duck's. Verder is hij schrijver van de strip Douwe Dabbert en kennen veel kinderen hem van de geschiedenisserie "Van nul tot nu"

Jeugdafdeling doorlopend programma

Ben je al jaren op zoek naar nét die ene strip..

de kans bestaat dat je hem vindt want er is voor onze jeugdige bezoekers een ruilbeurs. Daarnaast vertellen leden van "Het Stripschap" je alles over strips .

Jeugdafdeling

Voor jong & oud:

doorlopend programma

De Utrechtse striptekenaar Albo Helm lokt het publiek vanuit de Stadhuisbrug met een reuze-strip de bibliotheek binnen ..en dan? ??? kijk zelf maar! Albo Helm woont en werkt al ruim 30 jaar in Utrecht en tekent o.a. voor het Utrechts Nieuwsblad, het U-blad en de Stadskrant Utrecht (de strip Dákhaos). Hij bracht onlangs in eigen beheer de strip Antitod Comics uit. Albo is mede-oprichter en voorzitter van de werkgroep NuKomix, een belangenorganisatie voor een generatie striptekenaars die een nieuwe weg is ingeslagen. Zij hebben ook een eigen website

buiten en binnen doorlopend programma

Samen met het Utrechtse duo "Parlotura" kun je een creatieve invulling geven aan "Adriaan het Herenhuis""Parlotua" bestaat uit Niels de Hoog (beeldend kunstenaar) en Ellen van Helden (danseres/dichteres) en presenteert uit de serie Stripgedichten "Adriaan het Herenhuis". Dit stripgedicht prijkte al eerder op de kinderpagina van NRC-Handelsblad als prijsvraag . De kunstenaars werken ook aan CKV-projecten (Culturele en Kunstzinnige Vorming) en na hun succesvol project "De aardappeleters" staat "De toren van Babel" op de rol.

Verder verrassen ze ons ook nog met Rebus & Raadselstrips !

In de hal van de bibliotheek doorlopend programma

Moderne "LOOK A LIKES" van traditionele stripsje kunt zomaar "Bobbie" zien rondsnorren met Kuifje, of een ijselijke hoge "C" van Bianca Castafiore door de bibliotheek horen galmen enne.wat dacht je van "1000 bommen en granaten" van onze vriend kapitein Haddock ?

binnen en buiten

voor volwassenen:

om 12.30 uur

Wist je dat in Frankrijk de strip de negende kunst wordt genoemd? Zover zijn wij in Nederland nog niet maar. een aantal prominente striptekenaars, verenigd in de werkgroep NuKomix, timmert aan de weg om meer aandacht en waardering voor de hedendaagse vernieuwende Nederlandstalige strip te verwerven. Kopstukken Jean-Marc van Tol en Gerrie Hondius worden deze zondag aan de tand gevoeld over hun drijfveren en (al dan niet verborgen) inspiratiebronnen .

Jean-Marc van Tol is vooral bekend van de strip "Fokke en Sukke" die hij samen met John Reid en Bastiaan Geleijnse tekent. Gerrie Hondius publiceert o.a. in OPZIJ en het Algemeen Dagblad. Dit forum zal onder deskundige leiding van leden van het Stripschap ons overtuigen van het belang van de strip in ons huidig bestaan.

"Plein" 1e etage

"Lamelos" zorgt voor een opzienbarende entre-act.

Deze 4-mans-formatie-van midden-20 maakt strips, illustraties, liedjes, objecten, filmpjes, schilderijen en theaterstukjes. Waarmee zij deze zondag op de proppen komen is uiteraard een verrassing !

"Plein 1e etage" Verder toepasselijke muziek, hapjes & drankjes en er zijn verschillende strip-exposities te zien.

Cursus Verhalen Vertellen

Met presentatie op het festival Verteltheaterdagen in Utrecht

Deze cursus is een samenwerkingsproject van: festival Verteltheaterdagen, Bibliotheek- Lombok, Het Kruispunt en Bibliotheek Kanaleneiland

Docent: Raymond den Boestert

Acht dagdelen praktisch oefenen in het boeiend vertellen van verhalen. Er wordt gewerkt aan beeldend vertellen waarbij improvisatie, fantasie, creativiteit en expressie een belangrijke rol spelen. De cursus wordt aan twee verschillende groepen gegeven: Eén groep in de wijk Lombok en één in Kanaleneiland. Er is een enorme keuze aan verhalen: levensverhalen of verhalen van de straat maar ook sprookjes en legenden. De (multiculturele) Utrechtse wijken kunnen natuurlijk ook als inspiratiebron dienen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie, in Lombok en Kanaleneiland, op zondag 18 november tijdens het festival Verteltheaterdagen.

De cursus is bedoeld voor iedereen, ouder dan 18 jaar, die van verhalen houdt en ze graag wil leren vertellen. Vertelervaring is absoluut geen vereiste. Deelname is gratis, voorwaarde is dat de deelnemers woonachtig zijn in de Utrechtse wijken Lombok (Wijk West) of Kanaleneiland.

Praktische informatie voor Kanaleneiland:

Wanneer: Vrijdagmorgen 28 september, 05 oktober, 12 oktober en 26 oktober, 02 november, 09 november en 16 november. (Behalve 19 oktober
- herfstvakantie) Tijd: 10. 00 - 12.30 uur. Waar: Bibliotheek Kanaleneiland, Trumanlaan 70.

Praktische informatie voor Lombok:

Wanneer: Dinsdagavond 25 september, 02, 09, 16, 23 en 30 oktober, 06 en 13 november 2001 Tijd: 19.30 22.00 uur. Waar: Afwisselend Bibliotheek Lombok, Kanaalstraat 199 B en Het Kruispunt, Ambonstraat 3.

Informatie en aanmelding: Aan de balie van Bibliotheek Lombok en Kanaleneiland ligt een intekenlijst. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met: Raymond den Boestert, telefoon 030 2935842, of een E-mail sturen naar: (vertelnest@zonnet.nl) De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

In het kader van het project "Laagdrempelige Computervoorzieningen in Utrecht" in de wijken Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Hoograven zijn in de vestigingen van de Gemeentebibliotheek aldaar telematicacentra ingericht.

De voorzieningen zijn bedoeld voor alle burgers en met name voor kinderen van 4 tot 16 jaar die niet zelf thuis de beschikking hebben over een computer.

Voorzover op dit moment al mogelijk ( er wordt nog geëxperimenteerd en getest) zijn de computers gedurende de uren van openstelling voor iedereen beschikbaar om te internetten of informatie te zoeken. Binnenkort zullen in deze centra tevens instructies plaatsvinden om te leren zoeken naar informatie op internet en in databanken. Er zal een aanbod komen voor groepen basisschoolleerlingen op bepaalde ochtenden en op andere ochtenden en s avonds zullen er cursussen worden georganiseerd voor hun ouders en andere wijkbewoners.

De telematicacentra bestaan uit 12 pc's met daarop toegang tot internet, raadpleegmogelijkheid voor digitale bestanden(binnenkort) en mogelijkheden voor tekstverwerken, het maken van werkstukken enz. In de genoemde wijken worden bovendien binnen afzienbare tijd in buurt- en/of jongerencentra op kleinere schaal computers geplaatst. Ook hier kan iedereen gebruik maken van internet, tekstverwerken etc. en kan aan kleine groepjes instructie gegeven worden.

Speciale maatregelen worden getroffen om in samenwerking met zelforganisaties te garanderen dat juist ook allochtone burgers van deze voorzieningen zullen profiteren.

In de bibliotheken worden in de loop van dit jaar ook nog Kids-corners ingericht. Dit zijn computerhoekjes voor kinderen tot ca zeven jaar en hun ouders. Omdat deze kinderen nog niet (goed) kunnen lezen zal de instructie aangeboden worden via de koptelefoon en door middel van pictogrammen. Met de programmas in de Kids-corner zullen kinderen op speelse wijze kunnen leren omgaan met de computer en leren werken met ontwikkelingsgerichte en educatieve software.

De telematicacentra geven invulling aan de wens van het Gemeentebestuur om iedere Utrechter vertrouwd te maken met- en toegang te bieden tot computers en nieuwe media. Met dit project wordt tevens invulling gegeven aan de wens van de minister van het Grote Stedenbeleid tot inrichting van Digitale Trapveldjes.

Naast de nieuwe laagdrempelige voorzieningen in de bibliotheken in bovengenoemde wijken beschikt de Gemeentebibliotheek al langer over telematicacentra in de Centrale bibliotheek en in Lombok Mondiaal. Ook in de bibliotheek in Lunetten zal binnenkort een computercentrum worden gerealiseerd.

voor inlichtingen: afdeling Communicatie 030-2861878 mw. M.Hopma 030-2861876
Bibliotheekbus wijzigt openingstijden in Leidsche Rijn

23-08-01

Met ingang van 10 september staat de Jeugdboekenbus van de Gemeentebibliotheek Utrecht elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur op de bekende standplaats Skageraklaan bij het speelplein tegenover de (voormalige) basisscholen Parckwijck, Achtbaan en de Boomgaard.

De eerste week na de schoolvakantie, van 3 tot en met 7 september, gelden nog de oude openingstijden namelijk maandagavond van 18.00 - 20.00 uur en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur.

De Gemeentebibliotheek verwacht dat op de vrije woensdagmiddag meer kinderen naar de Jeugdboekenbus zullen komen dan op de maandagavond en vrijdagmiddag.

Sinds april 2000 kunnen kinderen van de basisschool wonend in Leidsche Rijn gebruik maken van de voorzieningen van de Bibliotheekbus. Hoewel het aantal inwoners groeit neemt het gebruik op maandagavond en vrijdagmiddag niet drastisch toe. Mede op grond van wensen van gebruikers heeft de bibliotheek besloten tot alleen openstelling van de Bus op woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur.

Zolang er geen voorzieningen in de wijk zelf zijn zal de Bibliotheekbus blijven rijden voor de jeugd in Leidsche Rijn.

Om gebruik te kunnen maken van de Bibliotheekbus hebben de kinderen een pasje nodig. Bij inschrijving is zowel een persoons- als een adreslegitimatie noodzakelijk. Het lidmaatschap is gratis.
Informatie:

Gemeentebibliotheek Utrecht

Dhr. Debipersad

Tel. 030-2861930

laatste update:4 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...