Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groene Maand activiteiten bij IVN-Delft

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

images/ivn4.gif (2033 bytes)

IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie

Afdeling Delft en omstreken images/ivn4.gif (2033 bytes)Groene Maand activiteiten bij IVN-Delft

Ook onze afdeling doet dit jaar weer mee aan de Groene Maand. Naast de al geplande maandelijkse publieksexcursies hebben we enkele extra activiteiten op de agenda gezet.
Hieronder volgt een overzicht van onze septemberactiviteiten:

Zondag 2 september: Open dag Papaverterrein
Van 12.00 tot 16.30 uur houden diverse Delftse natuur- en milieuorganisaties een presentatie op en bij het terrein van het natuur- en milieucentrum de Papaver aan de Korftlaan in de Delftse Hout. Er worden diverse excursies gegeven, o.a. door het Heempark en er zijn tal van doe-activiteiten voor jong en oud. Onze IVN-kraam, waar bijvoorbeeld diverse IVN-artikelen te koop zijn, ontbreekt op deze dag natuurlijk niet!

Zaterdag 8 september: Avondexcursie in de Hertenkamp - Vleermuizen en ander nachtleven
Eigenlijk zijn er op deze avond twee excursies, één voor kinderen en één voor volwassenen. Ze starten allebei op dezelfde tijd, 20.00 uur en dezelfde plaats, parkeerplaats bij de Hertenhorst (aan het einde van de Middelweg). Als het goed is zien we allemaal ongeveer hetzelfde, maar elke excursie heeft zijn eigen gidsen en zijn eigen verhaaltrend. We kijken o.a. hoe planten reageren op het afnemende (zon)licht, welke insecten vliegen er in de schemer en de nacht en hopelijk laat de uil zich zien. Verder nemen de gidsen een batdetector mee. Daarmee kunnen we horen of de vleermuizen, net als in voorgaande jaren, nog steeds op voedseljacht gaan in de Hertenkamp. Een wandeling die start bij daglicht en eindigt in het donker. Advies: neem een zaklamp mee!
Bel voor meer info Anita 2121863 of Thea 2617739

Zaterdag 20 september: Natuurwandeling Manifestatie 'Kunst in Midden Delfland'
Een mede door IVN-gidsen begeleide wandeling door Midden-Delfland. Start 10.00 uur bij de Dorpshoeve, Keenenburgweg 10 in Schipluiden, deelname fl. 3,50. Meer info op www.schipluiden.net/platteland/

Zaterdag 22 september: Wandel- en Fietstocht 'Waterleven' Op deze dag voegen we onze maandelijkse ledenbijeenkomst en de informatiedag Refugium samen tot een Groene Maand-activiteit. De waterwerkgroep heeft een (korte en lange) wandelroute en een fietsroute op papier gezet, die langs diverse 'waterobjecten' leidt in de wijk Tanthof en een deel van Midden Delfland. refugium (wijkplaats voor waterdieren)
Refugium aan het Tripolipad

De start van beide routes is bij het "Refugium, wijkplaats voor waterdieren", aan het Tripolipad in Tanthof-west. Onderweg staan op diverse punten IVN-gidsen die ter plekke informatie geven over bijvoorbeeld: waterdieren, waterplanten, watervogels, waterkwaliteit, natuurvriendelijke oevers en water & recreatie. De korte wandelroute loopt o.a. langs/door het Abtswoudse park, de boomgaard "Beurgaard", de nieuw aangelegde plas/dras-gebieden in de lage Abtswoudse polder, de Tanthofkade en de onlangs aangelegde natuurvriendelijke oevers in Tanthof-west. De lange wandelroute gaat via de Zuidkade door tot Schipluiden en geeft o.a. zicht op de eendekooi.
De fietsroute gaat iets verder en komt behalve langs bovengenoemde punten ook langs de Woudhoek bij Schiedam en de Vlaardingervaart en de Zuidkade bij Schipluiden.
Nieuwsgierig geworden wat er allemaal te zien en te beleven is? Kom dan de routebeschrijving ophalen bij onze IVN-water-kraam bij het Refugium. Dan kan tussen 11.00 en 16.00 uur.
Bel voor meer info even naar Thea 2617739 of Geert 2616465

Op 29 september gaat de Groene Maand over in de zesde Nationale Jeugdnatuurweek. Ook daar doet IVN-Delft aan mee.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2001

Heeft u vragen of opmerkingen over deze site? Neem dan contact op met onze webmaster: (h.j.rengers@hetnet.nl) .
Voor algemene vragen over IVN afdeling Delft en omstreken kunt u contact opnemen met de secretaris: Bea Visser, tel. 015-2126125.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie