Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongen (11) raakt zwaar gewond bij verkeersongeval

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-09-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.35 uur) Dinsdag 4 september 2001

Nieuwstadt, zwaar gewond bij verkeersongeval:
Een 11 jarige jongen woonachtig te Nieuwstadt is maandagnamiddag 4 september 2001 zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Susterderweg in Nieuwstadt.
De jongen stak omstreeks 16.30 uur recht voor zijn ouderlijke woning de weg over en lette daarbij niet voldoende op het naderende verkeer. Een 23 jarige automobilist uit het Belgische Maaseik rijdende in de richting van Susteren zag de overstekende fietser pas op het laatste moment en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het fietsertje werd geschept en vervolgens enkele meters door de auto meegesleurd. Zwaar gewond aan een been bleef hij daarna op de grond liggen. Met een ambulance werd het slachtoffertje overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar een spoedoperatie aan een been noodzakelijk was. Naast het beenletsel liep het slachtoffertje ook een zware hersenschudding op. Opname in het ziekenhuis bleek noodzakelijk. De auto van de automobilist uit Maaseik moest na de aanrijding door een takelbedrijf worden weggesleept. De afdeling verkeer stelt een onderzoek naar de juiste toedracht.

Schinnen, illegale dumping vaten:
Maandagavond 3 september 2001 heeft op Thull te Schinnen een illegale dumping plaatsgevonden van afvalstoffen vermoedelijk afkomstig uit een XTC-laboratorium.
Een getuige trof maandagavond rond 23.00 uur in de bosrijke omgeving van Thull te Schinnen een aantal vaten aan. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie. Na het vaststellen dat de inhoud van de vaten vermoedelijk afvalstoffen waren afkomstig uit een XTC-laboratorium werd ook de brandweer in geschakeld. Enkele van de aangetroffen vaten stonden bol door gasvorming, waardoor explosie van de vaten niet uit te sluiten was. In het totaal betrof het 46 vaten met een inhoud van 25 liter. De vaten zijn door de brandweer naar een milieupark in Schinnen vervoerd waar ze tijdelijk worden opgeslagen. De vaten zijn vermoedelijk uit een vrachtauto gegooid en het is nog verwonderlijk dat geen van de vaten gebarsten is. Geen van de vaten heeft gelekt waardoor er geen schade aan de natuur is aangericht. De politie neemt vandaag monsters van de inhoud van de vaten waarna een verder onderzoek wordt ingesteld.

Geleen, woninginbraak:
Maandagavond 3 september 2001 heeft in een woning aan de Burgemeester Donnersstraat te Munstergeleen een inbraak plaatsgevonden. Een raam aan de achterzijde van de woning werd door de inbreker ingeslagen waarna hij de toegang tot de woonruimte kreeg. De woning werd doorzocht, waarbij onder andere twee elektrische gitaren, een cowboyhoed, enkele juwelen, een GSM en een laptop werden ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie