Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië

Datum nieuwsfeit: 04-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 4 september 2001

Doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië

HILVERSUM Een drietal programma s over het christendom in Nederland, gemaakt door de Roemeense partner van Stichting 3xM, is onlangs twee keer uitgezonden op de nationale televisie in Roemenië. 3xM-directeur Martien Timmer spreekt van "een doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië".

Timmer: ,,Onze projectpartner verzorgt vijf keer per jaar vijf minuten christelijke zendtijd op de nationale televisie. Nu is deze serie documentaires uitgezonden; drie programma s van elk 25 minuten. Dat deze miniserie wordt herhaald, geeft aan dat de Roemeense nationale televisie oog heeft voor de expertise en de kwaliteit van onze projectpartner."

De drie programma s zijn deze zomer opgenomen op verschillende locaties in Nederland. Dit was mede mogelijk dankzij een subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De drie documentaires belichten achtereenvolgens de thema s Geloof en kerk , Geloof en media en Geloof en politiek .

Naast zendtijd op de nationale televisie verzorgt de Roemeense 3xM-partner een half uur zendtijd per twee weken op tien regionale kabelstations in Roemenië, met in totaal honderdduizenden aansluitingen.

Noot voor de redactie

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie