Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris legt eerste steen satellietgrondstation

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Staatssecretaris legt eerste steen satellietgrondstation

03-09-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB84

De staatssecretaris van Defensie, Henk van Hoof, legt op woensdag 5 september de eerste steen van het grondstation voor militaire satellietcommunicatie (MILSATCOM) dat wordt gevestigd op de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in de Marnewaard (Groningen).

De behoefte aan militaire satellietcommunicatie in eigen beheer komt voort uit de grotere flexibele inzet van de krijgsmacht en de sterk toegenomen informatiebehoefte. Militaire satellietcommunicatie in eigen beheer is noodzakelijk, omdat hiermee de benodigde beschikbaarheid van satellietcommunicatiecapaciteit en de vereiste beveiliging en bescherming van gevoelige informatie kunnen worden gegarandeerd.

Voor de locatie van het zend- en ontvangststation is gekozen voor de Marnewaard omdat daar veel ruimte is en er daardoor weinig verstoring, ook in elektromagnetisch opzicht, op kan treden. Na de bouw van het grondstation zullen er op termijn zes schotelantennes worden geïnstalleerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie