Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde fase ZuiderburenLeeuwarden: Bouw 575 woningen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Zuiderburen Badweg In de derde fase van de nieuwbouwlocatie Zuiderburen - die gepland staat tussen 2002 en 2006 - zullen plm. 575 woningen worden gebouwd. De woningen worden gebouwd op een aantal schiereilanden ten oosten van het Bosk fan Pylkwier, direct zichtbaar vanaf de rijksweg vanuit Drachten. In Zuiderburen zullen maximaal 1750 woningen worden gebouwd. Op dit moment is de eerste fase tussen de Drachtsterweg en Teerns in uitvoering.

De tweede fase - ten oosten van de Nauwe Greuns - is in uitvoering of wordt bouwrijp gemaakt.

De geplande 575 nieuwbouwwoningen in de derde fase worden gebouwd op vier schiereilanden en een `blauw hart' waar waterwoningen worden gerealiseerd. In grote lijnen ziet het woningbouwprogramma voor de derde fase Zuiderburen er als volgt uit:
* 225 2/1-kap woningen, qua prijsklasse te realiseren in zowel het midden- als het dure segment;

* 60 rijenwoningen, waarvan 50% als sociale koop c.q. sociale huur, al dan niet in combinatie met een beperkt aantal goedkopere 2/1- en/of vrijstaande woningen;

* 60 appartementen, gedeeltelijk in 5 en in 8 bouwlagen;
* 50 vrijstaande waterwoningen in het `blauwe hart';
* 180 vrijstaande woningen.

Verder is er ruimte voor 8 tot 10 ligplaatsen voor varende woonschepen.

Een nieuw element in het plan vormt wonen op het water waarvoor grote belangstelling bestaat. In het `blauwe hart' zijn ongeveer 50 vrijstaande woningen op het water geprojecteerd.

In het plan zijn vier appartementengebouwen opgenomen. Twee woongebouwen van vijf bouwlagen zijn gepland op de plek waar het Van Harinxmakanaal overgaat in de Staande Mastroute. De andere twee appartementencomplexen tellen acht verdiepingen en zijn geprojecteerd op het meest zuidelijke punt van het plangebied: aan de Staande Mastroute en op de meest zuidelijke stadsgrens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Peter Jager (Stadsontwikkeling), telefoon: 058 - 2338574.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie