Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister De Grave bezoekt Nederlandse militairen Macedonië

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Minister De Grave bezoekt Nederlandse militairen Macedonië

05-09-2001

Minister Frank de Grave van Defensie heeft vandaag (5 september) een werkbezoek gebracht aan de militairen van de Luchtmobiele Brigade die momenteel in Macedonië deelnemen aan Operatie Essential Harvest van de NAVO. De bewindsman liet zich uitgebreid voorlichten over het wel en wee van de in het gebied aanwezige landgenoten en stelde onomwonden trots te zijn op hun bijdrage aan de operatie. Ook sprak minister De Grave tijdens zijn bezoek met de Nederlandse ambassadeur in Macedonië, J. Wolfs, en de commandant van de NAVO-eenheid, de Deense generaal-majoor G. Lange. Minister De Grave, die ondermeer vergezeld wordt door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Ad van Baal, keert later vandaag weer terug naar ons land.

Bij zijn bezoek aan de A-compagnie vertelde de minister de opgestelde troepen dat hij van de leiding van de NAVO-eenheid te horen had gekregen dat de Nederlanders uitstekend werk verrichten en dat hij buitengewoon trots op ze was. Hij had ook een verrassing in petto voor de pelotonscommandanten Patrick de Vos en Erik Gort. Zij werden persoonlijk door hem bevorderd tot eerste-luitenant. Nadat hij de bijbehorende rangsonderscheidingstekens had opgeschoven, maakte minister De Grave de strepen traditiegetrouw nat door ze te besprenkelen met Orangina.

Tijdens een bezichtiging van het kamp en het materieel van de Nederlandse compagnie sprak de minister van Defensie met tal van militairen, probeerde hij ondermeer met een mijnstok uit hoe mijnen gevonden konden worden en ondervond hij aan den lijve hoe zwaar de bepakking van een militair van de Luchtmobiele Brigade is. De militairen van de A-compagnie konden de belangstelling van hun 'Haagse baas' wel waarderen. Met name het grote belang dat hij hechtte aan hun welzijn werd op prijs gesteld.

* Klik hier voor meer informatie over Essential Harvest

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie