Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afvallende lading veroorzaakt 588 ongevallen in drie jaar

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Zuidbroek 5-09-2001
Verkeersspecialist schijft handboek Afvallende Lading Woensdag 5 september 2001

588 ongevallen in drie jaar

Jan de Weerd medewerker van de afdeling Verkeersondersteuning Regiopolitie Groningen reikt op een minisymposium Veilig vervoer van lading in Zuidbroek aan portefeuillehouder verkeer en districtschef Piet Janse het eerste exemplaar uit van het handboek afvallende lading.

De medewerker heeft de handleiding geschreven om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van ongevallen als gevolg van afvallende lading. Uit een analyse blijkt dat er in de periode van 1997 tot 2000 maar liefst 588 ongevallen geregistreerd zijn, die gerelateerd zijn aan afvallende lading. Bij 23 ongevallen volgde een ziekenhuisopname en er viel een dodelijk slachtoffer te betreuren. De verkeersspecialist putte voor zijn handleiding uit informatie die hij van Duitse collegas kreeg met wie hij als transportcontroleur veel samenwerkt. Veel van de ongevallen wijt de Weerd aan onkunde en nonchalance van transporteurs. Vandaar dat Regiopolitie Groningen actief de boer opgaat om de kennis over het juist beladen bekend te maken in de transportsector.

Het vervaardigen van het boekwerk bleef in politie Nederland niet onopgemerkt want inmiddels hebben onder andere de regios Amsterdam-Amstelland en Twente en het Korps Landelijke Politie Diensten interesse getoond.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie