Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanmelding Reprorecht

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlands Uitgeversverbond
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Uitgeversverbond

Aanmelding Reprorecht voor 14 september

De Stichting Reprorecht incasseert bij onderwijs-, overheids- en overige instellingen werkzaam in het algemeen belang de wettelijke vergoedingen voor het kopiëren van korte gedeelten uit auteursrechtelijk beschermde geschriften.

Organisaties die in 2000 geschriften hebben uitgegeven in de categorieën vaktijdschriften, wetenschappelijke tijdschriften, wetenschappelijke boeken of educatieve boeken kunnen, mede namens hun auteurs, deelnemen aan de verdeling van de gelden die door de Stichting Reprorecht in 2000 zijn geïncasseerd. Organisaties die zijn opgenomen in het relatiebestand van de Stichting ontvangen automatisch het aanmeldingsformulier voor deelname aan de repartitie 2001. Andere organisaties dienen contact op te nemen met de Stichting Reprorecht en kunnen een aanmeldingsformulier aanvragen.

Dit jaar zal niet worden uitgekeerd in de categorie Dag- en opiniebladen. De in 2000 geïncasseerde gelden in de categorie Dag- en opiniebladen zijn tijdens de repartitie 2000, eind vorig jaar, toegevoegd aan de in 1999 geïncasseerde gelden in die categorie en derhalve reeds uitgekeerd.

Beschikbare bedragen voor repartitie in 2001 (incasso 2000) zijn de volgende:

Vak- en wetenschappelijke tijdschriften 2,949 miljoen

Wetenschappelijke boeken 1,778 miljoen

Educatieve geschriften 2,220 miljoen

Het aanmeldingsformulier, compleet met de verplichte bijlage, dient uiterlijk vrijdag 14 september 2001 in het bezit van de stichting Reprorecht te zijn, anders wordt de aanmelding niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Reprorecht, telefoon (023) 799 78 10. E-mail: (reprorecht@cedar.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie