Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-09-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 5 september 2001

Dagelijkse berichten

Haren: letsel ongeval A28
Op de A28 botste dinsdagochtend een 25-jarige vrouw uit Emmen met haar auto op enkele voor haar stilstaande voertuigen. De vrouw had te laat in de gaten dat zich een file had gevormd en knalde tegen de achterste auto. Hierbij raakten drie voertuigen betrokken. Een 30-jarige vrouw uit Emmercompascum, inzittende van de auto van de vrouw uit Emmen, raakte gewond aan borst en nek. Zij moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: inbraak in school
Uit een school aan de Onnemaheerd werd maandagnacht een computer met toebehoren gestolen. De dader vernielde voor binnenkomst meerdere ruiten van drie lokalen. De schade is fors. Ook in een school aan de Verzetstrijderslaan werd ingebroken. Kasten werden geforceerd. De dader kwam vermoedelijk binnen via een niet goed gesloten raam. Niet bekend is wat er is weggenomen.

Groningen: hennepkwekerij
De politie werd dinsdagmiddag geroepen door de eigenaar van een bloemenzaak aan de Bedumerweg. In de zaak kwam het water door het plafond van de bovenburen. Toen agenten de woning binnen gingen troffen ze een kamer met ruim 250 hennepplanten aan. In een tweede kamer werden voorzieningen getroffen voor een tweede plantage. Alle goederen werden in beslag genomen. De 25-jarige bewoner werd door de politie gehoord.

Groningen: lastpak ingesloten
De politie heeft dinsdagavond op de Dirk Huizingastraat een 18-jarige Stadjer aangehouden. De man viel een 29-jarige Groninger lastig en bedreigde deze. Volgens de verdachte reed het slachtoffer op de mountainbike van zijn vriend. Omdat het slachtoffer de fiets weigerde af te geven ontstond een vechtpartij. De eigenaar van de fiets toonde aan dat de mountainbike zijn eigendom was. De verdachte begon zich echter zeer vervelend te gedragen en uitte bedreigingen tegen het slachtoffer. Hierdoor werd de man door agenten aangehouden. Hij verzette zich hevig maar na een dreiging met pepperspray kon hij toch worden ingesloten.

Groningen: burenherrie
Een 37-jarige bewoner van een woning aan de Sint Eustatiusstraat werd afgelopen nacht aangehouden in zijn woning. De buren klaagden over geweldig veel lawaaioverlast uit de woning van de verdachte. Toen agenten bij de woning kwamen hoorden zij in de woning hevig geschreeuw. Op verzoeken van de politie om te stoppen reageerde de man niet. Hierop werd de deur opengebroken en de man aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: dronken man aangehouden in zijn woning De politie werd afgelopen nacht gewaarschuwd dat in een woning aan het Mooiland ruzie tussen de bewoners was ontstaan. Toen agenten bij de woning kwamen werden zij door de bewoonster benaderd, die verklaarde bedreigd en geslagen te zijn door haar 39-jarige man. De man bedreigde vervolgens ook de agenten, die de man vervolgens met pepperspray onder controle kregen. De man is ter ontnuchtering ingesloten, waarna de rust op het Mooiland terugkeerde.

Meeden: aanrijding met gewonde
Een 75-jarige automobilist uit Meeden reed dinsdagmiddag in zijn woonplaats over de Hereweg toen hij moest remmen voor een langs de weg staande geparkeerde auto. De achter hem rijdende 31-jarige automobiliste uit Muntendam zag dit te laat en knalde op de achterkant van de auto van de Meedenaar. Met nekletsel werd de vrouw naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht en haar auto raakte flink beschadigd. De andere betrokkene kwam met de schrik vrij.

Appingedam: auto-ongeluk op Farmsumerweg
Op de Farmsumerweg in Appingedam reed een 34-jarige automobilist uit die plaats dinsdagnacht tegen het talud van het in aanbouw zijnde viaduct van de N33 aan. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg af en reed het talud op spinde rond en de wagen kwam total-loss terecht op het naastgelegen fietspad. De bestuurder is met rug- en heupletsel naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht. De auto is afgesleept en een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is ingesteld.

Appingedam: man (46) besmeurt auto uit onvrede
Een 46-jarige man uit Appingedam is dinsdagavond op de Dijkstraat in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling van een auto. De man had, uit onvrede met een reparatieopdracht die hij bij een elektronicazaak had uitgegeven, een auto waarvan hij dacht dat die van de eigenaar van de zaak was besmeurd met ijs. Verder vernielde de man een antenne en ging het autoalarm af. Hij is aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Jonkersvaart: auto rijdt tegen aanhanger op
Op de Jonkersvaart in de gemeente Marum reed dinsdagochtend vroeg een 19-jarige automobilist uit Zevenhuizen tegen een geparkeerde aanhangwagen op. Zijn auto draaide 180 graden en kwam enkele tientallen meters verderop tot stilstand. Hij werd met arm- en nekletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De auto werd geheel vernield afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Winsum: rijden onder invloed
Op de Provincialeweg S2 bij Winsum viel een 46-jarige automobilist uit Ezinge dinsdagnacht op door zijn onzekere rijgedrag. Hij blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.5 en zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee.

Aduard: krattendief aangehouden
Een 41-jarige man uit Groningen werd dinsdagochtend in Zuidhorn aangehouden voor de diefstal van twee kratten frisdrank bij een hotel in Aduard. De man had de kratten in een supermarkt ingeleverd. Hij bekende de diefstal en werd met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Hoogezand: automobilist rijdt na aanrijding door Bij het oversteken van de Hoofdstraat in Hoogezand werd dinsdagochtend een 80-jarige vrouw aangereden door een 31-jarige automobilist uit Zuidbroek. De man liet de vrouw in hulpeloze toestand achter en reed door. Het bejaarde slachtoffer werd met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De Zuidbroeker werd in de loop van de ochtend aangehouden bij Westerbroek. Hij verklaarde te zijn doorgereden omdat zijn rijbewijs al was ingenomen. De man is na het afleggen van een verklaring heengezonden en hij krijgt meerdere processen-verbaal.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie