Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ebone vraagt strenger toezicht op huurlijnen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

EBONE VRAAGT STRENGER TOEZICHT OP HUURLIJNEN

Londen/Schiphol, 5 september 2001 - Ebone, Europees leverancier van glasvezelnetwerken, bepleit een strenger toezicht op prijs, kwaliteit en levertijd van vaste internetverbindingen. Voor de meeste bedrijven vormen lokale huurlijnen de enige toegang tot breedbandtoepassingen voor internet, intranet en e-commerce. Toezichthouders geven prioriteit aan voor consumenten en kleine ondernemingen belangrijke DSL-diensten. Gevolg is dat er gebrek is aan concurrentie op het gebied van lokale huurlijnen, waardoor de kwaliteit van het netwerk onder de maat is, de prijzen hoog zijn en de levertijden onaanvaardbaar lang, zo blijkt uit onderzoek van Yankee Group. Ebone vraagt in een vandaag verstuurde brief aan Europese regeringen en nationale toezichthouders om optreden tegen voormalige staatstelefoniebedrijven en hun dominante positie inzake lokale huurlijnen.

Uit recent gepubliceerd onderzoek (1) dat Yankee Group Europe in opdracht van Ebone heeft uitgevoerd, blijkt dat de huidige situatie het succes van grote en middelgrote bedrijven in Europa in de weg staat. Uit interviews met zakelijke gebruikers blijkt dat de algemene overtuiging is dat op termijn lokale huurlijnen het belangrijkste middel vormen voor aansluiting op breedbandnetwerken. Volgens de geïnterviewden zijn dit soort aansluitingen te duur. Zo zijn Europese 34Mbps-citrcuits (E3) minstens twee keer zo duur als de snellere 45Mbps-circuits (DS3) in de Verenigde Staten. Met name in Nederland en Duitsland zijn levertijden van 14 weken of meer de norm geworden. Bedrijven vinden 4 weken wachten 'nog redelijk'. Bovendien beschikken bedrijven in de Verenigde Staten over 3 tot 6 keer zoveel bandbreedte als bedrijven in Europa.

Arjen Noorbergen, Ebone Vice President Benelux: "Minder bandbreedte betekent minder toepassingen. Nationale toezichthouders beperken Europese ondernemingen in het toepassen en ontwikkelen van breedbandtechnologieën en e-commercediensten. Lokale huurlijnen blijven de motor van de nieuwe economie. Het enige dat wij vragen is correcte toepassing van Europese wetgeving die al jaren bestaat".

"In juni 2000 besloten regeringshoofden tijdens een topconferentie in Portugal tot het eEurope-initiatief. Dit initiatief beoogt economische groei en lange termijn concurrentievermogen door meer stimulering van het gebruik van breedband, internet/IP en e-commercediensten door Europese bedrijven, aldus Duncan Lewis, CEO Ebone. "Ik roep regeringen op om het eEurope initiatief weer op de rails te krijgen".

Over Ebone
Ebone, een divisie van Global TeleSystems, Inc. (OTC: GTLS; NASDAQ EUROPE: GTSG; Frankfurt: GTS) is het eerste en meest ervaren breedband IP en optisch netwerkbedrijf in Europa. Het Ebone glasvezelnetwerk loopt over meer dan 25.000 kilometer, bereikt nagenoeg alle grote Europese steden en bedient een kwart van de Europese internetgebruikers. Het Ebone-netwerk was het eerste IP netwerk met 10 Gbps dataverbindingen. Ebone levert netwerkdiensten op maat aan meer dan 150 Europese en Noord-Amerikaanse telecommunicatiecarriers en dienstverleners en aan 4.000 Europese en andere multinationals. Ebone heeft vestigingen in 66 Europese steden, waaronder Amsterdam en in Noord-Amerika. Meer informatie is beschikbaar op: www.ebone.com.

(1) Het onderzoek 'Leased Lines in Europe: Too Little, Too Late', The Yankee Group, July 2001

###

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie