Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Software DecideWise helpt studenten besluitvormingsprocessen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Haagse Hogeschool neemt Decision Management op in vakkenpakket Facilitaire Dienstverlening

Software van DecideWise helpt studenten besluitvormingsprocessen beter te doorgronden en managen

Amsterdam, 5 september 2001 Vanaf aankomend studiejaar (2001-2002) introduceert de Haagse Hogeschool, een brede instelling voor hoger beroepsonderwijs met opleidingen in o.a. economie, management, informatica en onderwijs, in samenwerking met DecideWise de keuzemodule Decision Management. De module bestaat uit 6 hoor- en werkcolleges waarin, naast een theoretische uitleg, de methodiek actief eigen gemaakt wordt, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, oefeningen, opdrachten en gastcolleges van consultants van DecideWise.

Decidewise houdt zich bezig met het optimaliseren van besluitvormings- en evaluatieprocessen. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van de Decision Management (DM)-methodiek, bestaande uit een systematische opbouw van alle essentiële stappen en fasen binnen het besluitvormingsproces. Via de DM-methodiek worden alle factoren meegenomen, zowel harde criteria als emotionele omstandigheden.

Zowel in het bedrijfsleven, bij non-profit organisaties als bij de overheid, is de behoefte groot aan een goed gestructureerde en reproduceerbare methodiek voor het nemen van belangrijke beslissingen, vooral bij facilitair management , zegt coördinator W. van den Es van de Haagse Hogeschool. In dat licht is het logisch dat verantwoordelijke managers greep willen houden op de besluitvormingsprocessen. Decision Management komt tegemoet aan deze behoefte .

Tijdens de colleges zal de docent de theorie en oefeningen ondersteunen met de speciaal door DecideWise ontwikkelde software Desysion Desktop. Deze software is geheel volgens de DM-methodiek opgebouwd en waarborgt alle voordelen die DM biedt. Met Desysion kan een project snel en gestructureerd worden aangepakt. Elke stap binnen een project kan worden hergebruikt of aangepast aan de veranderende omstandigheden. Door de uitgebreide rapportage vormt Desysion een wezenlijke aanvulling als het gaat om het communiceren van besluiten aan belanghebbenden.

Jules Vos, CEO van DecideWise, zegt: Het feit dat, naast de TU Delft en de TU Twente, nu ook HBO-opleidingen aandacht gaan besteden aan Decision Management, vormt een bevestiging van het feit dat voor het nemen van beslissingen steeds vaker de hulp van automatisering wordt ingeroepen.

Over DecideWise
DecideWise, gevestigd in Amsterdam, is een snel groeiende leverancier van geavanceerde ICT toepassingen voor besluitvormingsprocessen. Gebaseerd op de Decision Management methodiek, ontwikkelt, distribueert en ondersteunt DecideWise sofware applicaties onder de naam Desysion. Het nieuwste product Desysion team, een nieuw ontwikkelde web-gebaseerde toepassing voor besluitvormingsprocessen, is een toevoeging aan het reeds bestaande aanbod van desktop applicaties. DecideWise distribueert haar producten en diensten via een eigen verkoopteam en een groeiend netwerk van partners over de wereld. Voor meer informatie: www.decidewise.com

Voor meer informatie:

DecideWise International B.V.
Bruce van der Voet
020-691 2699
(hbvandervoet@decidewise.com)

Whizpr
Martinique Walraven
0317-410483
(martinique@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie