Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campina koopt fabriek voor schichtkäse in Duitsland

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAMPINA

Campina koopt fabriek voor schichtkäse in Duitsland

Campina koopt fabriek voor schichtkäse in Duitsland

Onderneming wil marktleiderschap verder uitbouwen

Zaltbommel, 5 september 2001 - Campina GmbH in Heilbronn, onderdeel van de Nederlandse zuivelonderneming Campina bv, neemt per 1 oktober 2001 de zuivelfabriek in Schefflenz over van Milchzentrale Nordbaden, Mannheim. Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in de productie van zogenoemde schichtkäse, verwerkt jaarlijks ongeveer 20 miljoen kilogram melk en telt 29 medewerkers. Gekoppeld aan de aankoop van het bedrijf is een melkleveringscontract, waarmee Campina de aanvoer van melk zekerstelt.

Schichtkäse is een typisch Duits product en behoort tot de productgroep verse kaas. Bij de productie wordt gepasteuriseerde melk gestremd en in kaasvormen gelegd. Schichtkäse bevat minstens tien procent vet in de droge stof en smaakt mildzuur en romig. De afzet van schichtkäse in Duitsland bedraagt ongeveer 5.300 ton per jaar.

Campina laat op dit moment in Schefflenz al schichtkäse produceren voor de merken Landliebe en Südmilch. Het bedrijf staat bekend als het modernste voor dit product in Duitsland. 'We zijn blij met deze aankoop. Hiermee leggen we een goede basis om ons marktleiderschap bij schichtkäse verder uit te bouwen. In de toekomst zullen we ook producten voor andere merken van ons concern, zoals Tuffi, in Schefflenz produceren', aldus Detlef Holst, directievoorzitter van Campina GmbH.

Campina is een van de grote zuivelondernemingen in Duitsland. Momenteel worden het bedrijf in Heilbronn (Campina GmbH) en het bedrijf in Keulen/ Berlijn (Tuffi Campina emzett) samengevoegd. De belangrijkste merken zijn de nationale merken Landliebe, Puddis en Fruttis en de regionale merken Tuffi, Mark Brandenburg en Südmilch. Campina heeft in Duitsland de beschikking over productielocaties in Heilbronn, Elsterwerda, Keulen, Prenzlau, Schefflenz en Wuppertal. Campina Duitsland behaalt een omzet van ongeveer 1,3 miljard Euro, verwerkt 1,6 miljard kilogram melk en biedt werk aan ongeveer 2.000 medewerkers.

Campina Duitsland is een onderdeel van Campina bv, gevestigd in Zaltbommel. Campina is een van de grotere internationale zuivelondernemingen en is actief in de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelpro-ducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 3,9 miljard Euro, verwerkt ongeveer 5,8 miljard kilogram melk per jaar en telt ruim 7.000 medewerkers.

Voor meer informatie:
Campina,
J. Akkerman,
hoofd Communicatie,
tel. 0418-571321


05 sep 01 15:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie