Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP introduceert HP all-in-one met foto-index print functie

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hewlett-Packard
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard

NIEUWE HP ALL-IN-ONE MET UNIEKE FOTO-INDEX PRINT FUNCTIE

Amstelveen, 5 september 2001 Hewlett-Packard introduceert een flatbed all-in-one voor het thuis uitvoeren van creatieve projecten. De HP PSC 950 is een combinatie van een kleurenprinter, -flatbed fax, -scanner en kleuren-copier. Het apparaat is niet alleen stijlvol en gebruikers-vriendelijk, het is HPs kleinste, meest veelzijdige flatbed all-in-one voor de thuisomgeving. Voorzien van slots voor CompactFlash, Smartmedia en memory stick geheugenkaarten kan deze all-in-one met de meeste digitale cameras direct draadloos communiceren. Met de exclusief door HP ontwikkelde foto-indexprint-mogelijkheid kan snel en eenvoudig digitale fotos naar keuze worden geselecteerd en geprint.

Design
Kleur en vormgeving zijn elementen die steeds belangrijker worden voor computerapparatuur in de thuisomgeving, volgens Sywert Schadenberg marketing manager Consumer Business Organisation. De moderne pc-gebruiker heeft tegenwoordig in de woonkamer een plaats ingericht voor de computerapparatuur. HP speelt hier op in met het kleurrijke compacte ontwerp van de PSC 950.

Digitale fotos
Een unieke functie van de PSC 950 is de door HP ontwikkelde fotoindexprint. Digitale fotos kunnen nu heel eenvoudig direct vanaf de camera worden geprint. Gebruikers hoeven hiervoor slechts een geheugenkaart in het juiste slot te steken, op de knop voorbeeldvel te drukken en automatisch wordt een vel met afbeeldingen op postzegel-formaat gegenereerd. Vervolgens bepaalt de gebruiker door het aanvinken van rondjes naast de afbeeldingen welke fotos er moeten worden geprint, in welk formaat en op welk papier. Op deze wijze kunnen de geselecteerde fotos worden geprint zonder dat hiervoor een computer nodig is.

Fotos kunnen ook vanaf de geheugenkaarten direct naar het HP Photocenter op een PC worden gedownload. Hier kan de gebruiker ze aanpassen, gebruiken in creatieve projecten, e-mailen naar vrienden of familie of op een website zetten.

Het gebruik van HP Photoret III en een resolutie tot 2400x1200 dpi zorgen voor afbeeldingen van fotokwaliteit. De HP PSC 950 drukt in zwart-wit twaalf paginas per minuut af en in kleur tien.

Faxen
De HP PSC 950 heeft een ingebouwde 14,4 kbps faxmodem. Faxen worden verstuurd met een snelheid van zes seconden per pagina . Het is een flatbed-fax met zestig snelkeuzetoetsen, een automatische redial-functie, draait rapporten uit van uitgevoerde activiteiten en kan zowel in zwart/wit als kleur faxen.

Scannen en kopiëren
De PSC 950 scant met een optische resolutie van 600 x 1200 dpi (maximaal 9600 dpi) en een bitdiepte van en 36 bit bij scannen in kleur. De all-in-one kopieert twaalf paginas per minuut in zwart-wit en negen in kleur. Per keer kunnen er tot 99 kopieën van een origineel worden gemaakt en dit origineel kan worden vergroot of verkleind naar 25 tot 400 procent van het origineel.

Gebruiksgemak
De HP PSC 950 wordt geleverd met uitgebreide software voor creatieve projecten, zodat gebruikers het apparaat optimaal kunnen benutten. De bijgeleverde OCR (tekstherkennings)-software zorgt ervoor dat teksten goed en snel kunnen worden aangepast. Door de heldere en eenvoudige installatie-instructies en de USB-koppeling voor PC en Mac, is het apparaat eenvoudig te installeren. De HP PSC 950 is geschikt voor een breed scala papiersoorten.

Prijs
De HP PSC 950 heeft een consumentenadviesprijs van fl 999,= incl BTW.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van
Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie