Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 05-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 5-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

POLITIE ZOEKT GETUIGEN DODELIJK VERKEERSONGEVAL

(s-Hertogenbosch) De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over een verkeersongeval, dinsdagavond jl. op de kruising Docterskampstraat / Rietveldenweg in s-Hertogenbosch, waarbij een 47-jarige vrouw uit Engelen om het leven kwam. De vrouw reed omstreeks 19.00 uur op haar fiets over het fietspad langs de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch in de richting Engelen. Over de Docterskampstraat reed een truck met oplegger bestuurd door een 36-jarige Bosschenaar, die linksaf de Rietveldenweg op wilde rijden. De chauffeur verleende de vrouw geen voorrang en heeft verklaard het slachtoffer niet te hebben gezien. Politieteam NW wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Tel. nr. 0900-8844.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn in het winkelcentrum De Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een 19-jarige en een 16-jarige Bosschenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal reed in strijd met een verbod op de fiets door het winkelcentrum. Op het moment dat een 19-jarige beveiligingsmedewerker hen vroeg de fietsen buiten te stallen, weigerden zij. De man wilde één van de jongeren aanhouden, waarop een duw en trekpartij met de twee verdachten ontstond. Tijdens het tumult kwam de beveiligingsmedewerker hardhandig tegen een pilaar terecht. Hert tweetal bedreigde het slachtoffer daarnaast verbaal. De politie heeft de Bosschenaren aangehouden en ingesloten.

VIERHONDERD HENNEPPLANTEN INBESLAGGENOMEN (Drunen)

Politieteam Heusden heeft afgelopen maandagavond een 46-jarige man in zijn woning aan de Grotestraat in Drunen aangehouden en vierhonderd hennepplanten en apparatuur inbeslaggenomen. In de schuur achter de woning bevond zich een professioneel ingerichte hennepkwekerij met ruim vierhonderd hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. Behalve de hennepplanten werden een veertigtal assimilatielampen met bijbehorende transformatoren en filters inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na onderzoek en binnengekomen informatie.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is vanaf de Oeterselaan in s-Hertogenbosch een groen VW Polo met het kenteken SF-VP-28 ontvreemd.

PROCES-VERBAAL VOOR EIGENAAR ONTSNAPTE PAARDEN (s-Hertogenbosch)

De politie heeft gisteren proces-verbaal opgemaakt tegen de 32-jarige eigenaar van twee paarden die voor de derde keer in successie waren ontsnapt. Agenten op weg naar een melding kregen op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch bijna een aanrijding met de dieren. De paarden vluchtten richting Treurenburg en liepen uiteindelijk op de Kerkhoekweg een openstaand weiland in. De agenten zetten hun auto voor een opening in het hekwerk en voorkwamen dat de dieren weer de vrijheid opzochten. De eigenaar nam maatregelen om te voorkomen dat de dieren ontsnapten. Omdat het al de derde keer was dat de politie werd geconfronteerd met loslopende dieren van deze man, is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN DIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag zijn in de Rompertpassage in s-Hertogenbosch een 42-jarige Bosschenaar en 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging en diefstal. Het tweetal werd betrapt bij diefstal van parfum bij een drogisterij in de winkelpassage. Beide verdachten gedroegen zich erg agressief tegen de medewerkers en bedreigden hen met de dood. Zij verlieten de winkel en probeerden in een andere drogisterij weer goederen weg te nemen. Toen een beveiligingsmedewerker het tweetal probeerde naar buiten te werken sloegen zij buiten een Marokkaanse jongen op een bromfiets, die stond te kijken, plotseling in zijn gezicht, ook hij werd bedreigd. Politieteam Noord-West zou graag in contact komen met deze jongen.

JEUGDCRIMINEELTJES S-HERTOGENBOSCH-NOORD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Politieteam NW heeft dinsdagmorgen twee 15-jarige Bosschenaartjes in hun ouderlijke woningen aan de Donkse Dreef en aan de Zesde Reit in s-Hertogenbosch aangehouden. Woensdagmorgen is nog een 17-jarige Bosschenaar aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diverse strafbare feiten in s-Hertogenbosch-Noord. Het drietal maakt deel uit van een grotere groep, die zich o.a. bezighoudt met diefstallen, brandstichting, inbraken, vernielingen van bushokjes en leksteken van autobanden. Zij zijn aangehouden ingesloten. De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen te verrichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie