Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mr. Pieter van Vollenhoven opent 15e Open Monumentendag

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

06/09/01 Mr. Pieter van Vollenhoven opent 15e Open Monumentendag

Mr. Pieter van Vollenhoven opent donderdag 6 september de vijftiende Open Monumentendag in de Cruise Terminal te Rotterdam. De heer Van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, en houdt daarbij een toespraak over de inzet van particulieren in relatie tot (woon)monumenten.

Het thema van de Open Monumentendag 2001 is 'Huis en haard; monumenten van het wonen'. Aanleiding voor dit onderwerp is het bestaan van 100 jaar woningwet en de Manifestatie Historisch Interieur 2001. Allerlei monumenten en gebouwen die verbonden zijn met wonen, zoals villa's, kastelen, grachtenpanden, arbeiderswoningen, boerderijen en kloosters, zullen zoveel mogelijk worden opengesteld.

In circa 350 gemeenten kan men dit jaar de Open Monumentendag bezoeken, op zaterdag 8 en/of zondag 9 september. Dit verschilt per gemeente. De laatste jaren trekt het evenement circa 800.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste culturele evenementen van Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie