Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening door leerling ontworpen speeltoestel in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-09-04: Officiële opening van door leerling ontworpen speeltoestel op Hofwijckplein

Tijdens het project Van lijn tot plein; kinderen & architectuur hebben leerlingen van de Jan Ligthartschool en de Prinses Ireneschool een speelobject ontworpen voor het Hofwijckplein. Het ontwerp van Shanti Gunpuntsing is nu uitgevoerd. Op 6 september a.s. om 16.00 uur wordt het nieuwe speeltoestel officieel geopend door de wethouder van Cultuur, mevrouw drs. Louise E.J. Engering-Aarts. Ook wordt dan de naam van het nieuwe speelobject bekendgemaakt. De naam is uitgekozen door leerlingen

In het project "Van lijn tot plein; Kinderen en Architectuur" zijn de leerlingen bezig geweest met het bedenken en uitwerken van ontwerpen voor de herinrichting van het Hofwijckplein in de Stationsbuurt. Na een serie workshops en excursies zijn de leerlingen aan de slag gegaan met ontwerpen voor het plein en een speelobject. De ontwerpen zijn vorig jaar tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis.

Het bedrijf Meta Plus uit Nieuwkoop heeft het speelobject verder ontwikkeld tot een object dat gecertificeerd kon worden.

4 september 2001

last update: 4 september 2001 ;pag.: 8156; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie