Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP presenteert drukproefoplossing grafische industrie

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hewlett-Packard
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard

DRUKPROEFOPLOSSING VOOR DE GRAFISCHE INDUSTRIE

Amstelveen, 6 september 2001 Hewlett-Packard introduceert drie grafische printers met uitzonderlijk hoge kleurenprecisie, kwaliteit en snelheid. Grafische professionals kunnen met deze nieuwe HP Designjet-printers nu zelf drukproeven maken en beoordelen. De Designjet 10ps/20ps/50ps printers stroomlijnen pre-press afdruktaken en produceren in uren of minuten wat voorheen dagen duurde.

De HP Designjet 10ps is een ideale oplossing voor grafische freelancers; de HP Designjet 20ps biedt extra opties voor papierhantering en servergebaseerde verwerking voor afdrukken door werkgroepen. De HP Designjet 50ps biedt daarnaast nog speciale RIP-software van Heidelberg. In combinatie met de inkjettechnologie van HP maakt deze van de HP Designjet 50ps een complete drukproefoplossing.

Grafische ontwerpers, printers, drukwerkvoorbereiders en marketing-professionals kunnen met de nieuwe printers heel eenvoudig bestanden via internet uitwisselen. Deze bestanden kunnen met gegarandeerd consistente kleuren op verschillende locaties worden afgedrukt.

HP bereikt deze consistentie in kleurresultaat door elk systeem opnieuw te kalibreren op basis van dezelfde referentie en door de kleurinformatie in de originele drukproefbestanden op te nemen. Een closed-loop kalibratie-systeem met sensor en algoritmes voor kleurencorrectie zorgen voor ultieme kleurenprecisie en prestaties. Met Postscript 3 RIP voor Mac en Windows zijn de kleuren accuraat voor negentig procent van de Pantone-kleuren en honderd procent van de belangrijke offset-standaarden (SWOP, EuroScale, TOYO, DIC).

Naast uitstekende kleurenprecisie bieden de HP Designjet 10ps/20ps/50ps-printers de volgende voordelen:

Superieure afdrukkwaliteit met zeskleurendruk, een resolutie van 2400 dpi, HP PhotoREt III, inktdruppels van vier picoliter en dye based zwarte inkt

Afdrukken met hoge snelheden, zelfs bij optimale afdrukkwaliteit. Een glossy afbeelding op A3+-formaat is in ongeveer vier minuten afgedrukt.

Geschikt voor remote proofing: genereren en lezen van remote drukproefbestanden.

Zowel de printer als de modulaire inktbenodigdheden zijn zeer betaalbaar. Inktcartridges met een hoge capaciteit en printkoppen met een lange levensduur nemen gebruikers werk uit handen.

Nieuwe media, waaronder HP Proofing Matte en HP Proofing Semigloss, zorgen voor drukproeven die niet van ofsett-afdrukken zijn te onderscheiden. HP Proofing Gloss zorgt voor uitstekende presentatieproeven.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe HP Designjet-printers zijn verkrijgbaar voor de volgende verkoopadviesprijzen, exclusief BTW:

Product Verkoopadviesprijs
excl. BTW
HP Designjet 10ps 1180 euro
HP Designjet 20ps 2110 euro
HP Designjet 50ps 4110 euro

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie