Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doelstelling komst nieuwe reisdocumenten in Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Doelstelling
Een belangrijke aanleiding voor de komst van nieuwe reisdocumenten is dat het contract met de producent van de huidige documenten binnenkort afloopt. Bij de start van het project NGR is ten doel gesteld om zo optimaal mogelijk beveiligde reisdocumenten te ontwikkelen. Ook het uitgifteproces dient zo goed mogelijk te worden beveiligd. In vergelijking met de huidige reisdocumenten wordt het niveau van beveiliging geoptimaliseerd en worden hoge drempels opgeworpen tegen mogelijke fraude.
De vormgeving is volledig gericht op een optimale controleerbaarheid en beveiliging van de reisdocumenten.

Centrale personalisatie
Als gevolg van de hierboven genoemde doelstellingen is in overleg met de uitgevende instanties besloten tot het decentraal (bij de gemeente) aanvragen en uitreiken een centrale (bij de paspoortproducent) personalisatie van de nieuwe reisdocumenten.
Bij de centrale personalisatie kan gebruik worden gemaakt van hoogwaardige en exclusieve technieken die bij een decentrale personalisatie technisch en financieel niet haalbaar zouden zijn. Tevens zal door de centrale personalisatie het kwetsbare transport van blanco documenten tot het verleden behoren.

Wat verandert er straks voor de burger?


- Eén pasfoto inleveren.
Bij aanvraag van een reisdocument moeten nu nog twee pasfoto's worden ingeleverd. Na 1 oktober 2001 is één pasfoto voldoende.


- De klaar-terwijl-u-wacht service vervalt. De persoonlijke gegevens worden op een centrale locatie in het document aangebracht. Hierdoor ontstaat een wachttijd van enkele dagen.


- Het bijschrijven van kinderen zal op een andere manier verlopen.
- Kinderen moeten meekomen als bijschrijving in een nieuw of reeds uitgegeven paspoort wordt gevraagd. Bij het uitreiken hoeven de kinderen niet aanwezig te zijn.

- Van ieder bij te schrijven kind moet één pasfoto worden ingeleverd. Aan deze pasfoto's worden dezelfde eisen gesteld als aan de pasfoto van de houder van een reisdocument.

Op het moment van publiceren was er nog geen informatie over de tarieven van de nieuwe generatie reisdocumenten. Zodra de prijzen bekend zijn zullen wij dit publiceren in onze wekelijkse advertentie in "De Nieuwsbode" en op deze site.

Ook zult u over de nieuwe generatie reisdocumenten geïnformeerd worden via Postbus 51.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie