Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventieteam 'veilig wonen' Weert neemt Moesel onder loep

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

6 september 2001
PREVENTIETEAM "VEILIG WONEN" NEEMT WIJK MOESEL ONDER DE LOEP

De bewoners van de Weerter wijk Moesel zijn binnenkort aan de beurt voor het krijgen van adviezen ter voorkoming van inbraken in hun woning. Ook elementen van brandveiligheid van de huizen wordt onder de loep genomen. Een speciaal team van 7 preventie-adviseurs benadert de bewoners in de loop van september. In totaal gaat het hierbij om zon
1.750 woningen.


De hele operatie vloeit voort uit een veelomvattend project in het politiedistrict Weert om de inbraakveiligheid en de sociale veiligheid te verhogen. In dat verband is er sinds 1998 een team van preventie-adviseurs aan de slag. Het team is ondergebracht bij de politie in het district Weert. De geuniformeerde preventie-adviseurs benaderen per wijk, buurt of dorp in vijf jaar tijd alle bewoners van de in totaal 43.000 woningen in het district om ze gratis van advies te dienen. Ook politiefunctionarissen helpen bij deze klus. De wijk Molenakker had in juni 1998 de primeur. Inmiddels zijn adviezen uitgebracht in de verschillende plaatsen die onder het politiedistrict Weert vallen. Momenteel is het team in Hunsel actief. Wat Weert betreft zijn, naast Molenakker, ook voor de wijken Keent, Leuken en Boshoven en voor de kerkdorpen Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy adviezen uitgebracht.

13.000 woningen geadviseerd
In totaal zijn er tot nu toe voor ongeveer 13.000 woningen adviezen uitgebracht. 48% van de aangeschreven bewoners maakt van het aanbod van het preventieteam gebruik. Uit herbezoeken ruim een jaar na advisering blijkt dat ongeveer de helft het advies heeft opgevolgd. 45% gedeeltelijk en 5% volledig. De belangrijkste redenen waarom het advies niet of slechts ten dele wordt opgevolgd zijn de kosten (37%), de eigen mening dat de veiligheid voldoende is (13%) en het feit dat men nog bezig is (10%). De gemiddelde kosten voor het inbraakveilig maken van een bestaande woning overeenkomstig de landelijke eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen bedragen circa 2.000,- ( 907,56). Advisering vindt niet alleen plaats op het gebied van inbraakbeveiliging, maar ook de brandveiligheid wordt bekeken.

Moesel
Het eerstvolgende gebied voor Weert is de wijk Moesel. Begonnen wordt met een schouwing van de openbare ruimte. Daarbij wordt geïnspecteerd op aspecten van sociale onveiligheid en inbraakgevoeligheid. Vooral achterompaden, openbare verlichting, openbaar groen, binnenterreinen
e.d. krijgen extra aandacht.

Bewonersavond
Donderdagavond 13 september a.s. om 20.15 uur wordt in wijkhuis Moesel samen met de wijkraad een bewonersavond voor alle wijkbewoners over het project georganiseerd. Tijdens deze avond zal de uitslag van de schouwing kenbaar worden gemaakt. Videobeelden zullen een en ander ondersteunen. Ook krijgen de bewoners die avond uitleg over inbraakpreventie en de werkwijze van het preventieteam.

Laatst gewijzigd op: 6 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie