Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwde financiële basis voor Omroep Flevoland

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Vernieuwde financiële basis voor Omroep Flevoland

Door een verandering in de financiering van regionale omroepen is de relatie tussen de provincie Flevoland en Omroep Flevoland veranderd. De provincie Flevoland heeft deze nieuwe situatie in een beleidsnota vastgelegd. Voorheen werden regionale omroepen gefinancierd vanuit de Omroepbijdrage. Tegenwoordig gebeurt dat vanuit het Provinciefonds.

In de nota Beleid voor Omroep Flevoland, die deze week door Gedeputeerde Staten is vastgesteld, wordt uitgebreid ingegaan op de relatie tussen de provincie en Omroep Flevoland. Die relatie is begonnen in 1989 toen de provincie Flevoland de wettelijke taak met betrekking tot publieke regionale omroep op zich nam. Er bleek destijds behoefte aan een onafhankelijke, kritische en veelvormige programmering met informatie voor en over de Flevolandse samenleving. Belangrijke overweging daarbij was en is dat de radio- en televisie-uitzendingen van Omroep Flevoland zich richten op heel Flevoland. Geen enkel ander journalistiek medium richt zich specifiek op de provincie Flevoland. In geval van rampen vervult Omroep Flevoland de belangrijke taak van rampenzender zowel via radio als televisie, waardoor de inwoners van heel Flevoland adequaat kunnen worden geïnformeerd.

De programmering van Omroep Flevoland sluit in grote lijnen goed aan bij de visie van het provinciaal bestuur, zo wordt in de nota Beleid voor Omroep Flevoland geconstateerd. De verwachting is dat Omroep Flevoland waar mogelijk zal samenwerken met andere media en organisaties vanwege de toegevoegde waarde van deze samenwerking voor de betrokkenen.

Om Omroep Flevoland voor een periode van meerdere jaren financiële zekerheid te bieden, wil het provinciaal bestuur eens in de vijf jaar een besluit nemen over het toekennen van subsidie aan de omroep. Uitgangspunt hierbij is het vinden van een goede balans tussen enerzijds de bestuurlijke en financiële verantwoordelijkheid van de provincie voor Omroep Flevoland en anderzijds de verantwoordelijkheid van Omroep Flevoland voor de journalistieke vrijheid en de bedrijfsvoering. Het is de intentie van de provincie om het volledige bedrag dat vanuit het provinciefonds voor de regionale omroep beschikbaar is aan Omroep Flevoland te geven. Voorwaarde is wel dat de Stichting Regionale Omroep Flevoland een vijfjarig beleidsplan opstelt, waarmee de provincie instemt. Bovendien moet de omroep zich houden aan de voorschriften van de Mediawet.

datum 05-09-01 Nummer 2001-087

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie