Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar internationaal Glascentrum in Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen6 september 2001

Onderzoek naar internationaal Glascentrum in Hoogeveen

Een internationaal Glascentrum met ruimte voor een opleiding voor glasmakers, een onderzoekscentrum, ambachtelijke bedrijfjes en het Glasmuseum. De gemeente Hoogeveen, de stichting Glasmuseum en de stichting DBF-bedrijfsontwikkeling hebben besloten tot een onderzoek naar de haalbaarheid van dit plan. Het onderzoek moet voor 1 maart 2002 zijn afgerond.

In overleg met de andere partners heeft DBF een plan gemaakt dat kan leiden tot behoud van het Glasmuseum voor Hoogeveen én de ontwikkeling van een internationaal kennis-, opleidings- en ambachtscentrum voor glastechniek en glaskunst. Het voormalige Carmelietenklooster aan de Brinkstraat moet daartoe uitgroeien tot een bedrijfsverzamelgebouw voor bedrijven op het gebied van glas en glastechniek. De uitvoering van het plan zou ook nieuwe werkgelegenheid kunnen opleveren.

DBF is uitvoerder van het project 'Bedrijven onder dak', met subsidie van SNN/Kompas voor het Noorden en het Ministerie van Economische Zaken. Doel van dit project is economische ontwikkeling te stimuleren door vestiging van bedrijven in cultureel en historisch waardevolle gebouwen. DBF zal het Glascentrum bovendien betrekken in een subsidieaanvraag voor internationale samenwerking van glasondernemingen (in het kader van Interreg III).

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie