Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-09-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 6 september 2001

Dagelijkse berichten

Warffum: bouwvakker valt van dak
Een 44-jarige werknemer van een bedrijf uit Uithuizen viel woensdagmiddag bij werkzaamheden aan een dak circa 3.5 meter naar beneden. De man was aan het timmeren toen de ladder waarop hij stond verschoof en hij op de grond viel. Hij werd met onbekend letsel voor controle naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Oostwold (Scheemda): ongeval op Groeveweg
Op de Groeveweg in Oostwold, gemeente Scheemda, verloor een 24-jarige automobiliste in Midwolda de macht over het stuur nadat zij waarschijnlijk in de berm terechtkwam. De auto raakte twee bomen en kwam tot stilstand. De hulpverleningsdiensten stabiliseerden het slachtoffer in de auto en zij werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Leek: woningbrand
De binnenzijde van een woning aan de Kerkweg in Leek brandde woensdagmiddag geheel uit. Een pand van de buren liep rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt onderzocht door de technische recherche. Er was geen persoonlijk letsel.

Delfzijl: grote verkeerscontrole
Op de Warvenweg in Delfzijl werd in samenwerking met de douane, KMAR, CBM en Regiopolitie een grote verkeerscontrole van 14.00 uur en 19.00 uur gehouden. In totaal werden 450 voertuigen gecontroleerd en 261 blaasproeven afgenomen. Een 52-jarige automobilist uit Tjuchem blies een promillage van 1.65. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven. Er werden zestig bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Onder andere voor het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs (10), gladde band (4), afvallende lading (1), arbeidstijdenwet( 1 maal ; 8 uur rijverbod) en verlopen APK (9). Verder werd de brandstof van 116 dieselvoertuigen gecontroleerd en werd eenmaal rode diesel aangetroffen in een voertuig waarin dat niet wat toegestaan.

Hoogezand: rijden onder invloed
Woensdagnacht werd een 42-jarige Groninger automobilist op de Meint Veningastraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 0.75 en hij bleek te rijden ondanks dat hij een rijontzegging had. Tevens stonden er nog voor een bedrag van ruim 1500 gulden boetes open tegen de man. Omdat hij deze niet kon betalen en er gijzeling voor de feiten van toepassing is, is de man overgedragen aan justitie.

Meeden: strobult in de brand
De brandweer rukte woensdagmiddag uit naar een in brand staande strobult aan de Hereweg in Meeden en bluste de zaak. Tijdens de bluswerkzaamheden meldde een vader van een 12-jarige jongen uit Meeden zich bij de politie. Hij verklaarde dat zijn had opgebiecht dat hij het stro had aangestoken. De politie heeft de zaak in behandeling.

Groningen: brombakfietser onder invloed
Een 22-jarige brombakfietser uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd op de Verlengde Hereweg in Groningen aangetroffen. Hij bleek
1.75 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: aanhouding na doorrijden
Een 56-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond aangehouden, nadat hij was betrokken bij een ongeval op de Beneluxweg in Groningen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn, maar weigerde mee te werken aan een onderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Betrokkene botste bij de verkeerslichten bij het Kardingerplein achter op een personenauto die afremde voor rood licht. Daardoor schoot deze auto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Winsum tegen de vangrail. De Groninger reed daarna door. Aan de hand van het kenteken kon hij even later in zijn woning in de wijk Beijum, worden aangehouden.

Groningen: bromfietser breekt bovenbeen
Een 17-jarige bromfietser uit Bedum brak woensdagmorgen zijn bovenbeen, nadat hij was betrokken bij een verkeersongeval op de Granpre Moliereweg met de Merkelbachstraat in Groningen. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist, een 49-jarige inwoner van Groningen.

Groningen: handletsel door laadklep
Een 22-jarige inwoner van Breugel raakte woensdagmorgen aan zijn hand gewond, nadat hij klem kwam te zitten tussen de laadklep en de laadruimte en zijn vrachtauto. Hij was bezig goederen in te laden met de hydraulische laadklep. Toen deze goederen begonnen te verschuiven, wilde hij dit tegengaan, waardoor hij klem kwam te zitten met zijn hand. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: eigenares herkent gestolen fiets
Een 21-jarige inwoonster van Groningen liep woensdagmiddag geheel onverwacht tegen haar fiets aan, die op dat moment bij een ander in gebruik was. De vrouw had de fiets enkele dagen daarvoor gestald in de Brugstraat met een lekke band. Toen ze woensdag de fiets weer wilde ophalen passeerde ze het postkantoor aan de Munnekeholm. Ze zag toen haar fiets staan die even later door een 32-jarige vrouw uit Groningen zou worden meegenomen. Ze eiste toen haar fiets op en waarschuwde de politie. De 32-jarige vrouw gaf luidkeels toe dat de fiets gestolen was. Ze is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets is weer naar de rechtmatige eigenares gegaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie