Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste Zorgmerk uitgereikt aan zorgcentrum Waterhof Den Haag

Keurmerkinstituut


Eerlijk, betrouwbaar, daadwerkelijke levering van diensten volgens afspraak.

Uitreiking eerste ZorgMerk in Nederland Persbericht 08.01

Met gepaste trots ontvangt mevrouw drs. Evelien B. Bos, manager externe zorg van Zorgcentrum AHS Waterhof in Den Haag het eerste ZorgMerk in Nederland uit handen van de heer Joost H.M. Happel, voorzitter van de Stichting ZorgMerk, op donderdag 6 september 2001. ZorgMerk is het keurmerk voor woonzorg-welzijnsabonnementen. Een abonnement dat voldoet aan de criteria van ZorgMerk staat voor eerlijk, betrouwbaar en daadwerkelijke levering van diensten volgens afspraak.

AHS Waterhof heeft haar woonzorgabonnement als eerste in Nederland aangeboden ter toetsing, met succes. Zij kwam glansrijk door de toetsingsprocedure heen. Deze bestaat uit 2 onderdelen: een toetsing op basiscriteria en een toetsing op aanvullende criteria. Aan de basiscriteria moet voor de volle 100% worden voldaan. Hierin staan belangrijke uitgangspunten die destijds ook de aanleiding waren om een keurmerk te ontwikkelen: er is sprake van vrije keuze om een abonnement af te nemen en er is sprake van een duidelijk en aanvullend aanbod op collectieve voorzieningen (geen voorrangszorg). Voorts is het abonnement geen verzekering en wekt ook niet de schijn daarvan. Belangenorganisaties van consumenten van woonzorg-welzijnsabonnementen (veelal ouderen) en brancheorganisaties vonden elkaar in hun streven naar duidelijkheid en transparantie van het aanbod. De aanvullende criteria gaan vooral over participatie van en informatie aan de consument. Hier moet een organisatie voor minstens 70% aan voldoen. De ZorgMerk-criteria zijn daarmee ook een verbeterinstrument: de toetsing geeft inzicht in de verbeterpunten en de procedure motiveert tot een structurele aanpak daarvan.

ZorgMerk is ontwikkeld en wordt uitgegeven door de Stichting ZorgMerk. Hierin zijn aanbieders van wonen en zorg, consumenten en financiers vertegenwoordigd. De Stichting ZorgMerk beoogt met het uitgeven van het keurmerk, de transparantie en de kwaliteit van de woonzorg-welzijnsabonnementen in Nederland te vergroten. De Stichting werkt met een klein ondersteunend bureau en heeft het Keurmerkinstituut gecontracteerd voor de uitvoering van de toetsingen. Op de site van het Keurmerkinstituut is het register van ZorgMerk te raadplegen.

Aanbieders, consumenten en media die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom bij de uitreiking van het eerste ZorgMerk, op donderdag 6 september, vanaf 14.30 uur in AHS Waterhof, Strijpkade 33, 2548 AG Den Haag. In verband met bouwactiviteiten is de ingang tijdelijk op de Erasmusweg. Let op de bewegwijzering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie