Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen gemeente Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Steenbergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Steenbergen

de Markt voor doorgaand verkeer afgesloten. Het verkeer tussen Steenbergen en Roosendaal / Oud Gastel wordt met bebording omgeleid. Kruisland / Steenbergen: Langeweg, Kruislandsedijk, Afgeslechtedijk Wegens asfalteringswerkzaamheden is de verbinding Kruisland / Steenbergen in week 37, vanaf maandag 10 september 07.00 uur tot en met vrijdag 14 september 18.00 uur afgesloten.

Nieuw-Vossemeer is deze straat vanaf 27 augustus 2001 afgesloten voor doorgaand rijverkeer. Het werk zal ongeveer 5 werkweken in beslag nemen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J.P.C. Dekkers van de afdeling Openbare Werken.
Verkeersmaatregelen in verband met jaarmarkten en kermis za 8 sep t/m ma 10 sep: Voorstraat te Nieuw-Vossemeer in verband met de kermis. Wegomleidingen zullen ter plaatse worden aangegeven. vr 14 sep van 18.00 uur t/m zo 16 september: Markt, Molenstraat (het gedeelte tot aan de Grote Tiende) in verband met het houden van een jaarmarkt in Kruisland.
Huursubsidie
Ja, ook met een huur van f 358,--
Veel mensen denken dat ze geen huursubsidie kunnen krijgen omdat hun huur te laag is. Vaak is dat niet terecht. U kunt al in aanmerking komen voor huursubsidie als uw huur f 358,-- per maand is. Bel voor meer informatie uw verhuurder of gemeente. U kunt daar ook de Standplaats, Kaaistraat 12 Steenbergen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het op 20 november 2001 van 12.30 uur tot 16.30 uur innemen van standplaats met een bus van 12 bij 2,5 meter ter hoogte van het horecabedrijf Het Wapen van Steenbergen, gevestigd aan de Kaaistraat 12 te Steenbergen. In deze bus worden hulpmiddelen voor ouderen geëxposeerd.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van bekendmaking gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders.

Verzocht wordt op de linkerbovenhoek van de enveloppe te vermelden 'bezwaarschrift'.Op 1 oktober nieuw paspoort en identiteitskaart

Op tijd naar de gemeente voor een paspoort of Identiteitskaart

Vanaf 1 oktober 2001 is er een nieuw paspoort en een nieuwe identiteitskaart.
Tegelijk veranderen de regels voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Het is belangrijk dat men op tijd naar de gemeente gaat.

Na 5 werkdagen (een week) terug om reisdocument op te halen De nieuwe reisdocumenten worden met het oog op een betere beveiliging op een centrale plaats in Nederland van ieders persoonlijke gegevens voorzien.
Daarom krijgt men een paspoort of identiteitskaart niet meteen mee, maar kan het in de gemeente Steenbergen na 5 werkdagen (een week) worden opgehaald.
Bij het aanvragen moet het huidige reisdocument en één recente, professionele pasfoto worden overlegd. De pasfoto moet recht van voren zijn genomen, dus niet van opzij.

Kinderen bijschrijven - kind en pasfoto mee
Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen paspoort hebben. Tot en met vijftien jaar kan een kind ook worden bijgeschreven in het paspoort van de ouder. Om de identiteit van het kind vast te stellen moet voortaan het kind bij de aanvraag aanwezig zijn en moet een pasfoto van het kind worden meegenomen. Ook voor het bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van 5 werkdagen (een week). De pasfoto van het kind moet eveneens recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee om het paspoort met bijschrijving op te halen.

Spoedprocedure
Indien men sneller over een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving moet kunnen beschikken, kan in bepaalde situaties gebruik worden gemaakt van de spoedprocedure.
Normaal gesproken kan het document dan de eerstvolgende werkdag worden opgehaald.
Aan de spoedprocedure zijn wel extra kosten f 73,55 per aanvraag verbonden.
In de eerste week van oktober kan geen beroep worden gedaan op de spoedprocedure.

Meer informatie
Voor vragen kan men terecht op www.paspoortinformatie.nl of bij de afdeling Bevolking.
Nieuwe gemeentegids en stadsplattegrond
Mocht u de gids dan wel de plattegrond nog niet ontvangen hebben, dan kunt u een gids en plattegrond afhalen bij de receptie in het stadhuis, Kaaistraat 47.
Wijzigingen gemeentegids
Pagina 5: genoemde telefoonnummers van de huisartsen zijn spoedlijnen. Deze nummers alleen bellen voor dringende spoedgevallen als de reguliere telefoonnummers van de huisartsenpraktijken, zoals vermeld op pagina 51 van de gids, bezet zijn.
Pagina 5: milieuklachten tel (0167) 543428 (tijdens kantooruren), provinciale milieuklachtenlijn tel (073) 6812821 (buiten kantoortijden).
Pagina 5: storingsnummer kabel tel (0800)1682 (dag en nacht). Pagina 30: bedrijfsvuil, tekst geheel vervallen. Pagina 31: chemisch afval, de service van de chemokar is opgeheven. De tekst komt hiermee te vervallen. Chemisch afval kan worden afgegeven bij de milieustraat.
Pagina 45: NKV toneel: adres secretariaat moet zijn, mevrouw S. Cools, Van Bredastraat 34 in plaats van 21, 4651 LS in plaats van LR Steenbergen. Toevoegen tel (0167) 561327.

En als ons nou eens een ramp overkomt?

In uw gemeentegids 2001-2002 treft u na pagina 24 een uitscheurbare gele kaart aan. Hierop staat wat u dient te doen als de sirene gaat of de geluidswagens rond rijden. U ontvangt dit jaar géén aparte kaart. Bewaar deze kaart in uw meterkast. Indien de meterkast afgesloten is of zich buiten de woning bevindt, hangt u de kaart dan in het aanrechtkastje.


Openbare vergaderingen
Commissie Openbare Werken ma 10 september
Agendapunten o.a.:

* Duurzaam Veilig inrichten voormalige provinciale wegen.
Commissie Welzijn / EZ di 11 september
Agendapunten o.a.:

* Notitie Maatschappelijk Werk.

* Voorstel aanpassing subsidieverordening in verband met de evaluatienota van de subsidieverordening.

* Verordening muziek en dansonderwijs.

* Afwikkeling bezwaarschrift overhevelingregeling andere voorzieningen Stichting Kruislandse Scholen.

Commissie ABZ/M wo 12 september
Agendapunten o.a.:

* 3e Wijziging legesverordening 2001.

* Verordening Muziek- en Dansonderwijs.

* Instemmen met fusie tussen NV Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant (WOB) en de NV Waterleidingmaatschappij Noord-West-Brabant tot Brabant Water NV.

* Onderzoek span of control afdeling VROM.
* Huisvesting gemeentehuis.

Commissie VROM do 13 september
Agendapunten o.a.:

* Verzoek om adhesiebetuiging motie gemeente Boxmeer inzake het provinciale restrictieve volkshuisvestingsbeleid.

Raadsvergadering: do 27 september
Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vr 7 sep t/m zo 9 sep: jaarmarkt Steenbergen. Info tel (06) 53881627. za 15 sep: fancy-fair op het schoolplein van de CNS Groen van Prinstererschool te Dinteloord. Info tel 523795. za 15 sep en zo 16 sep: jaarmarkt Kruisland. Info tel 532485.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...