Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

17-jarige inwoner Maastricht betrapt op stelen auto

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2001 Peresberichten district Maastricht (H.P.13.25) Donderdag 6 september 2001

Valkenburg, snelheidscontroles:
Op woensdag 5 september 2001 werd tussen 10.45 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Valkenburgerweg te Schin op Geul. Van de 612 gecontroleerde motorvoertuigen reden 47 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur.
Daarna werd tussen13.40 en 14.30 uur de snelheidscontrole voortgezet op de Spoorlaan in Valkenburg. De radarauto controleerde de snelheid van 115 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 8 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. 66 km per uur was de hoogst gemeten snelheid.
Aansluitend werd de snelheidscontrole tussen 15.10 en 16.00 uur voorgezet op de Rijksweg te Berg en Terblijt. Van de 351 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 13 bestuurders de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur te overtreden. 96 km per uur was hier de topsnelheid. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, autodief aangehouden:
Een 17 jarige inwoner van Maastricht is donderdag 6 september 2001 door de politie op heterdaad aangehouden bij een poging een personenauto te stelen.
Een getuige waarschuwde donderdagmorgen omstreeks 05.50 uur de politie met de mededeling dat een man, waarvan hij een goed signalement verstrekte, had ingebroken in een op de parkeerplaats van de Patersbaan te Maastricht staande personenauto. De politie spoedde zich meteen ter plaatse en trof de personenauto met daarin, nog achter het stuur, een man aan. Deze had een schroevendraaier nog in zijn handen. De auto bleek opengebroken te zijn, zo ook de stuurkolom. De man werd door de politie aangehouden en voor veder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tijdens zijn verhoor bekende hij samen met een vriend kort voor zijn aanhouding in de directe omgeving nog in twee andere personenautos ingebroken te hebben met de bedoeling deze te stelen. De inbraken lukten wel maar zij kregen beide autos niet gestart. De identiteit van zijn vriend is bekend. Hij zal op korte termijn ook aangehouden worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie