Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel wijziging APV gemeente Wageningen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Vuurtje stoken

Voorstel wijziging APV
Het college van burgemeester en wethouders is van plan om de gemeenteraad voor te stellen de Algemene Plaatselijke Verordening Wageningen, op het gebied van het stoken van vuur, te wijzigen.

Met name vanuit de politie, was er de wens om af te stemmen met aangrenzende gemeentes in de regio West Veluwe Vallei over de regels inzake het stoken van vuur. Op regionaal niveau is er een regeling gemaakt, die iedere gemeente inmiddels heeft overgenomen.

Verbod/ontheffing
Het verbod op het stoken van vuur blijft gehandhaafd. Het verbod geldt bijvoorbeeld niet voor houtopstanden, waarvoor de Plantenziektenkundige Dienst in Wageningen schriftelijk het advies geeft dat het noodzakelijk is deze planten of houtopstanden spoedig en ter plaatse te verbranden. De mogelijkheid van ontheffing van dit verbod worden beperkt. Er zal alleen nog ontheffing verleend worden voor het verbranden van kap- en snoeihout afkomstig van landschappelijke beplantingen in de maanden november tot en met april. Dit betekent dat geen ontheffing verleend zal worden voor kampvuren. Deze zijn voortaan altijd verboden. Het verbod is niet van toepassing op vuur voor koken, bakken en braden, indien dat geen gevaar oplevert voor de omgeving. Het idee hierachter is dat dit soort vuren niet uitnodigen om er een groot vuur van te maken of om afvalstoffen aan het vuur toe te voegen. Het verbod is ook niet van toepassing op het stoken van vuur in vuurkorven.

Verzoek om ontheffing
Als deze regeling wordt vastgesteld, zullen verzoeken moeten zijn voorzien van een kadastrale kaart en moeten ze 10 weken vooraf ingediend worden. Een aanvraagformulier zal verkrijgbaar zijn bij het informatiecentrum in het stadhuis, Markt 22. Deze zal ook te downloaden zijn van www.wageningen.nl. Er zal in de toekomst 100,-- aan leges worden berekend voor een ontheffing en 25,-- voor een weigering van een ontheffing.

Voor verdere informatie kunt u mw. E. Bruijn van de afdeling milieu bellen. Zij is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag onder telefoonnummer 492863.

Zienswijze
Binnen 2 weken na deze publicatie (dus voor 20 september 2001) kunt u uw zienswijze over dit voornemen schriftelijk aan de gemeente bekendmaken, door een brief te schrijven aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 6700 AA Wageningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie