Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UB Amsterdam exposeert erfgoed van boekenvak

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK ADAM

UBAmsterdam exposeert erfgoed van boekenvak

De boekhandel pakt uit: tentoonstelling met prospectussen, personalia, prenten en portretten uit de Bibliotheek van de KVB De Universiteitsbibliotheek Amsterdam wijdt van 7 september tot en met 9 november 2001 een tentoonstelling aan de geschiedenis van de Nederlandse boekhandel en uitgeverij. Vooral objecten uit 19e eeuw zijn uit de kast gehaald, zoals raambiljetten, veilingcatalogi, portretten van Nederlandse uitgevers en boekhandelaren, affiches, handschriften, gravures, etsen, prospectussen, boeken, fotoalbums en tekeningen. Het materiaal is afkomstig uit de Bibliotheek van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB) die de UB sinds 1958 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie