Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inflatie in augustus nauwelijks veranderd

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Inflatie in augustus nauwelijks veranderd

In augustus is de inflatie uitgekomen op 4,7 procent. Dit is 0,1 procentpunt hoger dan vorige maand. Bij deze stijging speelt afronding een belangrijke rol. Dit blijkt uit het consumentenprijsindexcijfer van het CBS. Naast het nationale consumentenprijsindexcijfer stelt het CBS ook het Europees geharmoniseerde consumentenprijsindexcijfer voor Nederland samen. De inflatie volgens deze maatstaf bedroeg in augustus 5,2 procent. Dat is een daling met 0,1 procentpunt ten opzichte van juli.

Weinig noemenswaardige prijsveranderingen in augustus In augustus 2001 bedraagt de inflatie in Nederland 4,7 procent. Tabaksartikelen werden deze maand duurder. Vers fruit veranderde ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie