Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Budgetagenda 2002 maakt wennen aan de euro gemakkelijker

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

nibudan.gif (21455 bytes) P E R S B E R I C H T

7 september 2001

Budgetagenda 2002 maakt wennen aan de euro een stuk gemakkelijker

De Budgetagenda van het NIBUD voor 2002 is verschenen. De Budgetagenda is een jaaragenda voor iedereen die op een gemakkelijke manier wat meer zicht op zijn geldzaken wil houden. Vanzelfsprekend neemt de euro in de Budgetagenda 2002 een belangrijke plaats in. Vanaf januari zal iedereen immers met de euro moeten betalen, rekenen, begroten en dergelijke. Een groot deel van de informatie en tips gaat dan ook over de euro. Daarnaast bevat de Budgetagenda voor 2002 informatie over de financiële aspecten van werken en werk zoeken, budgetteren en is er uitgebreid aandacht voor maatregelen die vriendelijk zijn voor zowel het milieu als het budget. Bij elke week is bovendien een bespaartip opgenomen.

Al feeling met de euro?
De Budgetagenda 2002 helpt consumenten op weg om aan de euro te wennen: hoe lang kun je nog met guldens betalen, welke munten en briefjes hebben we straks, hoeveel fooi geef je in euro´s? Maar ook, hoeveel euro kleedgeld is minimaal noodzakelijk en hoe zet je een huishoudbudget om in euro´s? Diverse artikelen en tips laten zien hoe je daar het makkelijkst in de praktijk mee om kunt gaan. Wie de speciale eurokwis doet, kan bovendien testen in hoeverre hij of zij al feeling heeft met de nieuwe munt. Wie de waarde van een aantal artikelen snel en zonder omrekenen kan inschatten, mag zichzelf al behoorlijk ´europroof` noemen.

Wat maakt de agenda tot een Budgetagenda?
De Budgetagenda van het NIBUD is te gebruiken als een gewone agenda, maar bevat daarnaast veel extra`s. De agenda zorgt ervoor dat consumenten op een gemakkelijke manier inzicht krijgen én houden over hun geldzaken. Zo kunnen allereerst alle dagelijkse uitgaven, zoals boodschappen, tijdschriften, cadeautjes e.d. in de daarvoor bestemde kolommen naast de dagen van de week gezet worden. Wie dat een maand of twee doet, heeft een heel aardig beeld van zijn of haar bestedingen. Daarnaast bevat de agenda diverse kasboekjes om de uitgaven aan kleding, de auto en gas en elektriciteit bij te houden. Wie een nauwkeurig beeld van de inkomsten en uitgaven wil hebben, kan zelf een begroting - in euro`s - op papier zetten.

Van werk tot milieu
De informatie in de Budgetagenda 2002 is in vier thema`s gegoten. Naast de euro wordt er uitgebreid ingegaan op werken en werk vinden: waar krijg je mee te maken als je als schoolverlater of voormalig uitkeringsgerechtigde aan het werk gaat? Het volgende thema heeft te maken met omgaan met geld in nieuwe situaties: wie gaat samenwonen, of juist gaat scheiden en voor co-ouderschap kiest, krijgt met een geheel nieuwe financiële situatie te maken. Dat geldt ook voor mensen met (dreigende) geldproblemen. Het laatste thema gaat over het milieu. Daarbij is aandacht voor besparend autorijden, milieumaatregelen van de overheid voor huishoudelijke apparaten en energiebesparing in huis.

Prijs en bestelwijze
De Budgetagenda 2002 van het NIBUD is 15 x 17 cm groot en bevat 160 pagina`s. De Budgetagenda 2002 kost 18,25 ( 8,25) en kan besteld worden door overmaking van dit bedrag op Postbankrekening 36 87 00 ten name van het NIBUD onder vermelding van bestelcode C13.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie