Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep Zij-aan-zij wil emancipatie in politiek Den Helder

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

ZIJ-AAN-ZIJ IN DE POLITIEK DEN HELDER

betreft: week: week 36

De werkgroep Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is een lokale, niet partij-gebonden werkgroep die zich ten doel stelt: · vrouwen erover na te laten denken wat politiek in hun leven zou kunnen betekenen; · ervoor te ijveren dat meer vrouwen in de gemeenteraad gekozen worden.

De plaatselijke afdelingen van alle politieke partijen en de lokale partijen hebben in dit proces de hoofdrol. Zij zullen moeten zorgen voor evenwichtige samengestelde kandidatenlijsten, wat in het belang is van onze democratie. Dit is niet eenvoudig, want een evenwichtig samengestelde lijst houdt rekening met de diversiteit in onze maatschappij, dus met:

Vrouwen - mannen Autochtonen - allochtonen Jongeren - ouderen

Politieke partijen zullen tot begin oktober 2001 bezig zijn met de werving van kandidaten. Maatschappelijk en politiek betrokken burgers kunnen zich dus de komende tijd kandidaat stellen. De werkgroep Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder zal zich richten op beïnvloeding en waarmogelijk adviseren van de politieke partijen om kandidaten, in dit geval vrouwen, op verkiesbare plaatsen te zetten.

Het basisprincipe van de actie Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is duidelijk maken wat het belang is van deelname van vrouwen in de politiek. De komende maanden komen vrouwen op deze pagina aan het woord, die op hun eigen manier vertellen waarom zij het belangrijk vinden dat vrouwen deelnemen aan de politiek. In deze eerste aflevering Eljo Vos-Brandjes

(in kader met logo zij-aan-zij in de politiek)

Politiek in Den Helder:.......een zaak voor mannen én vrouwen!

Eljo Vos-Brandjes (Wethouder) Democratie betekent dat besluiten worden genomen door een Afspiegeling van "het volk". Begin van (alweer) de vorige eeuw Pasfoto was dat ook een van de belangrijkste argumenten van de voor- vechters voor het actief en passief kiesrecht voor vrouwen. Alleen al daarom is het toch te zot voor woorden dat in de Helderse gemeente- raad op dit moment maar 6 van de 33 (!) zetels door een vrouw bezet worden. Dat moet bij de verkiezingen van maart 2002 anders!

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 geeft wekelijks een vrouw uit onze gemeente haar mening over "VROUWEN IN DE POLITIEK"

Leden werkgroep: Hennie Mol, Anita Barbillion, Greet Kolhorn, Jeanette de Haas, Marianne Jansen, Greetje Oldenburg, Sophie Nadiri, Vera Tuin (secretaris), Jane Lobles (voorzitter)

laaste verandering: september 07, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie